tiistai 22. huhtikuuta 2014

Melkein hellettä


Pääsiäisloma meni niin aurinkoisissa ja rennoissa meiningeissä, etten blogin puolelle kerennyt tulla huhuilemaan. Oli makoilua auringossa, ystävien näkemistä ja vähän juhlaakin - kerrassaan mainio pidennetty viikonloppu! Tänään taisi olla kevään lämpimin päivä, ja töiden jälkeen ehdittiin käydä ensimmäisillä kioskijätskeillä ja istuskella vielä pihallakin nauttimassa ilta-auringosta. Meillä alkaa sisällä olla rapiat 25 astetta lämpöä päivisin; jos keli jatkuu tällaisena, pitänee taas alkaa harkita isojen ikkunoiden laskosverhojen hilaamista alas päivän ajaksi. Tai uutta ilmalämpöpumppua, hmph. Nurmikkokin alkaa hiljalleen vihertää ja tulppaanit puskevat kohti valoa - kyllä se kesä vaan sieltä tulee! Varma kesän merkki on meillä myös noiden jättisäkkituolien raahaaminen säilytyksestä ulos. Vaikka ne eivät ehkä ulkonäöllään koreile, eivätkä ole helpoimmat talvisäilytettävät, heti lauantaina tuli taas muistettua, kuinka hyvä ostos ne kaikesta huolimatta olivatkaan. Näissä pystyy istumaan vaikka koko päivän lueskellen kirjaa, ja kokoa riittää vaikka päiväunien ottamiselle - parhaat ulkokalusteet ikinä!

Eipä tässä kai muuta kuin aurinkoista viikkoa kaikille!

6 kommenttia :

 1. Ei nuo säkkituolit pahan näköiset ole! Kivan neutraalit, kun säkkituoleista yleensä tulee mieleen kirkuvan kirkkaat lastenhuoneen möhkäleet.. Oli kyllä niin kaunis päivä, söimme ensimmäistä kertaa ulkona. Tästä se terassikausi (kotiterassilla :D) taas alkaa! :) Eikö teidän ilmalämpöpumppua siis saa laitettua viilentämään? Meillekin tuli muuten se Pientalo -lehti, ihanalta näytti teidän koti! Olette oikein helmen löytäneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaali on kyllä just hyvä, kun kestää säätä ja nyt ei ole niin kuumakaan, kun saatiin mustien tilalle valkoiset päälliset täksi kesäksi :)

   Meidän ilmalämpöpumppu on rikki, joten uuden hankkimista harkitaan kovasti - tolla rikkinäisellä kun alkaa olla ikää jo lähemmäs kymmenen vuotta, joten korjauskin maksaisi varmaan aikas paljon :P Pitää miettiä; itse kun oon laskeskellut, että aika lailla plus-miinusnollalla mentäisiin kuluissa/säästöissä, kun kiusaus viilentää taloa kesäisin olisi niin suuri ja sähköähän tuo tuppaa syömään viilennyskäytössä aika runsaasti...

   Poista
 2. Hyvältähän nuo säkkituolit näyttää! Ja ihanan näköistä muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Ei oo totta, että siellä on noin lämmin! :D Täällä vaan tuulee sikakylmästi ja kovaa, vaikka arska paistaakin. No mutta, perässä tullaan toivon mukaan! Mä haluan kans meidän terassille tuollaiset säkkituolit, voi että ois rennot. Kuumuuko ne auringossa / haalistuuko väri? Niin ja hei, haastetta pukkaa, käys kurkkaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin tuli tiistain jälkeen ihan "normaalit" kevätkelit, eli lämmöt putosivat kymmenen asteen paikkeille, vaikka aurinko paistaakin.. No, saatiin muutama päivä etukäteen jo nauttia kesäisistä ilmoista :)

   Meillä oli viime kesänä noissa säkeissä mustat päälliset - eivät haalistuneet ainakaan yhden kesän auringon ja sateen armoilla ollessaan, mutta olivat ihan tulikuumat, jos niihin paistoi aurinko. Ei viitsinyt ilman pyyhettä/huopaa niille oikein istua, ettei pehva pala :D Nyt toivottavasti valkoisina pysyvät viileämpinä auringossakin.

   Kiitos haasteesta, pitääkin toteuttaa pikapuoliin :)

   Poista