torstai 3. huhtikuuta 2014

Safkaa: "Pad Thai"-kastike riisillä

Jäin tiistaina loppuviikoksi lomalle, ja lomallahan on aikaa suunnitella ja väsäillä uusia ruokalajeja, joita meillä ei olla aiemmin laitettu. Tänään tehtiin kanaa Pad Thai-kastikkeen ohjeella, tosin päädyttiin korvaamaan nuudelit riisillä, joten ei se nyt ihan ole sinnepäinkään :) Mutta tärkeintä kai, että oli hyvää! Tässä vielä ohjetta kehiin:


2 maustamatonta broilerinfileepihviä
1,5 rkl soijakastiketta 
öljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä pilkottuna
4 isoa chiliä (erivärisiä)
2 tl raastettua inkivääriä
1 iso purjo
puolikas paprika
puolikas rasia pavunituja
2,5 dl jasmiiniriisiä

Pad Thai-kastike
2 dl kanalientä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl limen mehua
3 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1/4 tl cayennepippuria
1/8 tl valkopippuria

1. Riisi: kuullota riisiä kattilan pohjalla öljyssä noin minuutin ajan. Lisää vettä ohjeen mukaan, kiehauta vesi ja käännä levy hyvin pienelle lämmölle. Pidä riisiä kannella suljetussa kattilassa 15 minuuttia avaamatta kantta. Ota sen jälkeen kattila pois levyltä ja jätä vielä tekeytymään noin 20 minuutin ajaksi. 
2. Paloittele fileepihvit ohuiksi siivuiksi. Lisää niiden joukkoon 1,5 rkl soijakastiketta ja jätä marinoitumaan hetkeksi. 
3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään niin, että sokeri liukenee seokseen. Lisää kanan joukkoon 1-2 rkl kastiketta. 
4. Paloittele vihannekset ja raasta inkivääri. Chilit kannattaa jättää melko suuriksi palasiksi. 
5. Paista kanoja öljyssä noin minuutin verran. Lisää sen jälkeen pannulle vihannekset. Jatka paistamista vielä viiden minuutin ajan. 
6. Sekoita joukkoon kastike. Kiehauta minuutin verran. Jos haluat, lisää Maizenaa, jotta kastikkeesta tulisi hieman paksumpaa. Valmista!

Nams :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti