torstai 15. toukokuuta 2014

Pieni toivelista kesään

Ajan viettäminen saaressa. Paistaa muurinpohjalettuja nuotiolla, ahmia uusia perunoita tillin ja voin kera, soutaa saaren ympäri auringonlaskun aikaan, tuoksutella hiljalleen lämpenevää puusaunaa. Yöllä kuunnella aaltojen liplattavan veneen kylkiin, uittaa varpaita laiturinnokasta kuun valossa... Ja lukea ainakin sata hömppäkirjaa riippumatossa.


Kaupungin kadut ja terassit. Polttava asfaltti jalkojen alla, kylmä juoma kesäterassilla, kioskijätski Kaivarin rannassa, piknik-viltti ja pätkivä musiikki puhelimen kaiuttimista, sunnuntai-illan minigolf. Ja tietysti Suomenlinna! Päivän paistattelu rantakalliolla, minkä jälkeen viileä kesäilta viltti harteilla lämmittimen alla, jollei muutoin tarkene.


Oleskelu omalla pihalla. Vastaleikatun nurmikon tuoksu, lämpiävä grilli, auringonotto ja aamupala etupihalla, iltalenkki lähimetsässä; illat, jotka vaihtuvat aamuun lähes huomaamatta hyvässä seurassa terassilla istuskellen. Kenties myös kesäjuhlat ja niiden suunnittelu tänäkin vuonna? Muutaman viikon päästä vietän myös viimeistä kakkosella alkavaa synttäripäivääni - ehkäpä siitäkin voisi saada aihetta juhlaan ainakin pienellä porukalla!

Kesäinen Turku-reissu. Vanha kotikaupunki on kesäisin ihan ykkönen! Nykyisin tulee käytyä siellä niin harvakseltaan, että joka reissulla löytää aina jotain uutta ja jännittävää esimerkiksi ravintolatarjonnasta. Mutta onneksi Aurajokiranta on ja pysyy, samoin entisillä kotikulmilla sijaitseva Kupittaan puisto :)


Ja tietysti loma! Kokonainen kesäkuukausi vapaalla on varsinaista luksusta, jonka odotus alkaa jo näin loppukeväästä. Pari viikkoa olisi tarkoitus viettää maan rajojen ulkopuolella, mutta myös Suomi-juttuja tulee varmasti tehtyä. Ja laiskoteltua!

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

8 kommenttia :

 1. Kuulostaa hyvältä! Tuli niin kesäinen fiilis tätä lukiessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Kesäkelejä ootellessa - toivottavasti saadaan niitä jo tänä viikonloppuna!

   Poista
 2. Voi ihana kesä! Ja LOMA <3. Ihana kirjoitus, siirtyi itsekin hetkeksi sinne laiturin nokkaan :). Samalla lukiessani tajusin että tänä kesänä en vietäkään koko päivää riippumatossa kirjoja lueskellen – milloinkohan siihen on tilaisuus taas seuraavan kerran, ääks! :D Laskettu aika viikon päästä, joten taitaa tulla kiireinen kesä.

  Meillä siis luvassa pötköttelyä viltillä ja runsaasti yhteistä perheaikaa, ristiäiset ja vauvan tuoksuja <3. Kesäksi ei ole sen erityisempiä suunnitelmia, mutta syyskuussa toivottavasti päästään vauvan kanssa Kroatiaan vauvan rauhallisuustasosta riippuen ;).

  Ihanaa kesän odottelua! Johan se säämieskin lupasi melkein +30 astetta viikonlopulle!

  <3 Hannele
  http://rakkaudellahannele.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, teillä on kyllä jännät (ja varmasti ihanat) uudet ajat edessä tänä kesänä <3 Mukavaa kesänalkua myös sinne suuntaan!

   Poista
 3. Kuulostaa niiiiiiiin huipulta, mäkin voisin allekirjoittaa nuo kesätoiveet. Oi kesä, tule jo!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten ihanasti olet osannut kuvailla näitä kesän tunnelmia! Veden liplatus veneen kylkeen, pätkivä musiikki jne.. Todella ihana kesäfiilis tuli tästä postauksesta! :) Tästä on ihana aloittaa tämä kesäinen viikonloppua! Aurinkoa myös Helsinkiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, sieltä ne kesäkelit jo tulla tupsahtivat :) Pihalla ollaan ehditty viettää jo aikaa varsin hyvin, muita asioita listalta toteuttelemaan siis mahdollisimman pian!

   Poista