perjantai 9. toukokuuta 2014

Something blue?

Suunnilleen vuosikymmen takaperin sininen oli mielestäni ehkä kuumin sisustusväri ikinä. Meiltä löytyi sinisiä tekstiilejä, aloin keräillä sinisävyisiä astiasarjoja ja nököttipä meillä tummansininen divaanisohvakin olohuoneen kruununa jonkin aikaa - näin muutamia esimerkkejä mainitakseni. Kenties siitä sain jo lähemmäs kymmenen vuotta kestäneen allergian sinistä väriä kohtaan kodin sisustuksessa. Kaikenmoiset sisustusviestimet ovat jo hyvän aikaa hehkuttaneet sinisen valloitusta tulevan kesän väriskaalassa, ja olen huomannut itsekin hämmästyksekseni lämpeneväni hiljalleen joillekin sinisille yksityiskohdille. Siniset väripilkut saattaisivat meillä passata kesäterassille ja -kattauksiin muuten varsin valko-harmaan värimaailman sekaan. Ehkäpä jotain tähän suuntaan?


Normann Copenhangenin Brick-tyyny olisi omiaan terassin sohvalle // Muuton Wicker -leipäkori sopisi kesäterassin tarjoilupöytään, samoin kuin Marimekon Sukat makkaralla -kaadin. // WoodWick Trilogyn tuoksukynttilöitä voisin myös kuvitella luomaan tunnelmaa kesäisiin grilli-iltoihin, ja Nomess Copenhagenin Display-tarjottimien sinisävyinen setti näyttää myös omaan silmääni hyvältä. 

Näiden lisäksi voisi kaivella kaapin perukoilta käyttöön myös ne sinisävyiset astiat, joita olen jo pidempään pyrkinyt välttelemään. Kovin runsaasti en kuitenkaan sinistä vieläkään kotiini halaja - esimerkiksi sinisävyiset huonekalut ja matot saavat suosiolla jäädä kaupan hyllylle. Niin haksahtanut en sentään vielä ole.

Rentoa perjantai-iltaa, tyypit!

10 kommenttia :

 1. Mä olen vuosikymmen takaperin ollut oranssihirmu. En voi käsittää sitä enää. Omassa huoneessani oli oranssit verhot, tyynyjä, koreja yms. Huh! Oranssiallergia alkoi tuolloin. Punainen ja keltainen menevät pienissä määrin, mutta en keksi mitään oranssi mitä meillä olisi tällä hetkellä. Sinisestä pidän itse, etenkin astioissa. Meillä on Iittalan juomalasit omenan vihreitä sekä eri sävyisiä sinisiä :)

  VastaaPoista
 2. Oijoi, oranssi :) Meillä ei oranssia ole juurikaan ollut missään, mutta punainen on itselleni toinen iso "allergia" - silloin kymmenisen vuotta nimittäin sinistä kautta seurasi punainen kausi (vai toisinpäin?), joten sekään ei oikein iske muuten kuin jouluna :D

  Meillä on Iittalan Kartioita ja sitten joitain arkivinkkulaseja eri kokoisina ja -sinisävyisinä, ja sitten keräsin sinistä Arabian 24h-astiasarjaa ainakin... Pitäisikin oikein kaivella, mitä kaikkea tuolta löytyy!

  VastaaPoista
 3. Minulla taas ei ole koskaan ollut sininen vaihetta. olen aina ollut se punaisen ystävä ja en pitänyt sinisestä. Nyt viimeisen vuoden aikana sininen on alkanut kiinnostaa hieman liikaakin. Ensin omien asusteiden muodossa ja juuri hankin tyynynkin, missä on sinistä. Ja kuume vain nousee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni sininen-allergia ei onneksi koske vaatteita ja asusteita, lähinnä just vaan sisustusjuttuja :) Itsekin tahtoisin just muutaman sinisävyisen tyynyn ainakin terassille, ehkä myös vierashuoneeseen... Tästä se lähtee, hehe :D

   Poista
 4. Sininen on kyllä kaunis väri, voisi ripauksina olla ihan kiva. Toisaalta se 2000-luvun alun "kaikki sinistä" kausi kummittelee vieläkin mielessä, joten ei ehkä vielä(kään). ;)

  Blogissani on muuten haaste sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Itse alan hiljalleen jo lämmetä siniselle, kuten sanottu :)

   Kiitos haasteesta, käynkin heti kurkkaamassa!

   Poista
 5. Mulla on kans ollut kova inho sinistä kohtaan.. En ole pystynyt hankkimaan kotiin mitään sinistä.. Pikkuhiljaa turkoosi tosin on alkanut miellyttää tosi paljon, mutta muuten yritän vasta ymmärtää tätä sinisen uutta tulemista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turkoosi on kyllä mainio kesäväri :) Itse ajattelin ujuttaa sinistä nyt ensi alkuun just ulos, sillä sisällä se jotenkin tökkii itsellä vieläkin..

   Poista
 6. Siniset Kartiot astiakaapissa ovat riittäneet mun sinisenhimoihin. Myös niinä päivinä, kun sininen ei oikein nappaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astioissa on kyllä helppoa vaihdella väriä päivän fiiliksen mukaan - itse ainakin oon niin laiska, etten mitään tekstiilejä jaksa lähteä joka päivä vaihtelemaan :)

   Poista