sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Weekend bbq: Karitsaburgerit ja coleslaw

Eilen iltaa kohden sää kirkastui, joten oli taas hyvä sauma laittaa grilli tulille, juomat jäihin ja ottaa testiin uusi burgeriresepti kastikkeineen ja lisukkeineen. 


Karitsaburgerit
4 isoa pihviä

3 valkosipulinkynttä
noin 1 dl kimpale salaattijuustoa
400 g karitsan jauhelihaa
tuoretta oreganoa
tuoretta rosmariinia
1 muna
1/2 tl suolaa
hampurilaissämpylöitä
punasipulia
tomaattia
hampurilaiskastiketta

1. Purista valkosipulinkynnet ja murusta joukkoon salaattijuusto. Lisää jauheliha, yrtit, muna sekä suola ja sekoita tasaiseksi ja muotoile pihveiksi.
2. Sipaise pihvien päälle hieman öljyä, ja ripottele päälle vielä oreganoa ja rosmariinia. Paista grillissä suhteellisen miedolla lämmöllä. 


Hampurilaiskastike

noin 2 cm pala inkivääriä
1/2 dl soijakastiketta
1 tl tummaa siirappia
1 iso rkl sambal oelek -kastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl rypsiöljyä
1 reilu rkl maizenaa

1. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää muut ainekset.
2. Kiehauta kastike ja anna maustua vähintään puolisen tuntia. 


Coleslaw
puolikas varhaiskaali
3 kesäporkkanaa

Majoneesi
2 munankeltuaista
4 dl rypsiöljyä
ripaus valkopippuria
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
1 dl Valio Crea crème fraiche pippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa

1. Valmista ensin majoneesi sekoittamalla munankeltuaiset, mausteet, pippuri ja valkoviinietikka. Lisää öljy varovasti vähän kerrallaan, ettei kastike juoksetu. Ylläolevasta ohjeesta majoneesia tulee reippaammanlaisesti; itse laitoimme ylijääneen majoneesin säästöön seuraavan päivän grillausta varten.
2. Leikkaa kaali ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. 
3. Valmista kastike sekoittamalla loput ainekset majoneesiin ja yhdistämällä ne kaali- ja porkkanasuikaleiden kanssa. 
4. Anna maustua viileässä parin tunnin ajan.

Tuli muuten ehkä parhaita itsetehtyjä hamppareita koskaan!

4 kommenttia :

  1. Oijoi, ihanan näköistä!! Parasta kesäpuuhaa.. majoneesia täytyy kyllä joskus taas tehdä itse. En viitsi sitä kaupasta ostaa, kun on niin turhia lisäaineita, mutta sitten taas itse tehden tuntuu olevan liikaa vaivaa (ehkä tuntuu vaan, kun on pari kertaa epäonnistunut..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvvää :) Mä en pysty itse syömään noita kaupan majoneeseja, kun mun mielestä maku ja suutuntuma on niin inha, joten suht harvoin meilläkään tulee käytettyä, kun pitää tehä itse. Meilläkin eka satsi tällä kertaa meni harakoille, mutta yleensä onnaa, kun saa öljyn tarpeeksi ohuena norona sekaan :)

      Poista
  2. NAM! Pitää ehdottomasti testata :) Tuohon vielä itsetehdyt sämpylät niin avot!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Itse kun vielä olis tosiaan jaksanut pyöräyttää nuo sämpylät, niin olis kyllä ollut täys kymppi!

      Poista