tiistai 15. heinäkuuta 2014

Diy-löytö mökkivintiltä

Meidän yläkerran tasanne on kokenut vihdoin ja viimein valaistuksen! Onhan tässä päälle puolitoista vuotta kestänytkin hankkia lamppu kattoon... Ilmankin on pärjätty, sillä eipä tuolla alueella kukaan varsinaisesti hengaile, mutta tilaan on silti kaivattu jonkinlaista valonlähdettä. Tulin joskus näyttäneeksi äidilleni kuvia halajamistani kromin- ja pronssinhohtoisista pallovaloista, ja hän muisteli meillä olleen joskus kasarilla valaisimen, jossa oli samankaltaisia pallukoita. Mökkivintiltä kaiveltiin omituinen metallihäkkyrä, jossa killui kuin killuikin neljä krominhohtoista pallovarjostinta, jotka sopivat tarkoitukseensa paremmin kuin hyvin! 
Pallot irrotettiin häkkyrästä, ruskeat johdot vaihdettiin valkeisiin ja lamput niputettiin riippumaan hieman eri korkeuksilla, ja ei muuta kuin koko komeus kiinni kattoon. Hyvä siitä tuli!

8 kommenttia :

 1. Niinpä, tuunaus kannatti oikein soveltuvan näköiseksi olet saanut ne nyt! Hyvä lopputulos. Ai jukra...kyllä mä niin muistan kuinka tuollaset tuli heitettyä roskiin joskus ;(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävänkin kiva tuli, tosin palloja olisi voinut olla ehkä pari enemmänkin! Vähän ajan patinaahan noissa on, mitä ei ehkä kuvista kovin selvästi huomaa, mutta eipä haittaa :)

   Olen löytänyt kyllä vanhempieni romuvarastoista vaikka mitä kivaa, onneksi ovat säästäneet näitä joitain "helmiä", jotka pienellä päivityksellä saadaan sopimaan nykypäivään!

   Poista
 2. Upea!
  Mä ostin just pari Ornon pallovalaisinta, sellaisia kattoon tulevia spotteja. Kuparia saivat pintaan. Äiti ilmoitti että häneltä löytyy vielä kaksi lisää. Nekin aion hakea ja antaa kuparisuihkun niille. Sitten ajattelin leikkiä sähkäriä ja kehittää niistä muutakuin spotit! Jotain tähän suuntaan menevää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli noita Ornoja muistaakseni joskus kotona - mihinköhän lienevät kadonneet, ovat muuten aikas kivat! :)

   Poista
 3. Todella onnistunut tuunaus!! Ihanaa, että suvulla on ollut paikka säilyttää kaikkea vanhaa! Minä välillä harmittelen, kun laitan aika herkästi kaiken kiertoon tilanpuutteen vuoksi, että sitten tulevilla sukupolvilla ei ole mahdollista tehdä superlöytöjä kun minä olen heittänyt kaiken pois! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on onneksi aika paljon tilaa vanhempien varastoissa ja mökilläkin :) Tosin ovat varmaan siivonneet vuosien aikana pois kaikkea käyttökelpoistakin!

   Meillä ei kanssa täällä ole juurikaan varastointitilaa etenkään pidempiaikaiseen säilytykseen, joten kiertoon tulee laitettua kaikki, mikä tuntuu turhalta...

   Poista