maanantai 21. heinäkuuta 2014

Hääpäivää

Pumpulihääpäivä, vaiko sittenkin paperihäät? Ainakaan Wikipedia ei osaa antaa tarkkaa vastausta. Oli miten oli, kaksi vuotta on nyt ehtinyt vierähtää siitä heinäkuisesta lauantaista, jolloin astelin jalat tutisten pitkin kirkon käytävää. Jokunen lukija saattaa olla pysynyt matkassa hääblogistani saakka, joten heille pahoittelut vanhan kertauksesta!
Meidät vihittiin Vanhassa kirkossa Helsingin keskustassa. Alttarille minut saatteli (isäni lisäksi) Jeremiah Clarken Trumpet Voluntary, joka Tanskan prinssin marssinakin tunnetaan. Poistumismarssina soi Beethovenin Ode to Joy. Halusimme viettää hääjuhlaamme ehdottomasti meren rannalla ja sopiva juhlapaikka löytyi pienen haeskelun jälkeen Espoosta. Villa Rulludd oli juuri sopivankokoinen varsin maltillisen kokoiselle vierasjoukollemme ja sopi hääjuhlalta toivomaamme fiilikseen loistavasti.Juhla alkoi perinteisesti onnittelumaljalla ja -halauksilla. Sen jälkeen siirryimme hetkeksi potrettikuvauksiin juhlapaikkamme tiluksille, ja vieraille oli sillä aikaa tarjolla pieni juustobuffet ruokahalun herättelemiseksi ennen varsinaista ruokailua. Emme halunneet hääjuhlaamme juurikaan "perinteistä" hääohjelmaa, joten meillä ei ryöstetty morsianta, kierrätetty kaulinta, taiteltu lakanoita taikka heitetty kimppua tai sukkanauhaa (juurikaan naimattomia vieraita juhlissamme ei tosin ollutkaan, ainakaan sellaisia, joilla näillä lainmuodoin on mahdollisuus mennä naimisiin). Puheita ja muuta spontaania ohjelmaa sen sijaan toivoimme, ja niitä myös saimme juuri sopivassa määrin! Häissämme miltei kaikki tunsivat toisensa (tai ainakin muutaman muun vieraan) entuudestaan, joten vapaa oleilu ja seurustelu oli luonteva vaihtoehto.Juhlamme tausta- ja tanssimusat soitteli dj - ja hyvin muuten soittelikin, sillä illan tullen tanssilattialla oli kuhinaa, kun vieraat kaikista ikähaarukoista uskaltautuivat tanssilattialle. "Open bar"-meiningillä mentiin kahvien jälkeen "pilkkuun" saakka - tarjolla oli erilaisia mietoja juomia, viiniä ja boolin sijaan kannuissa tarjoiltavaa sangriaa, mojitoa ja gin tonicia. Juomien kylkeen oli katettu herkkubuffet, josta löytyi pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa. Viimeisempänä, muttei vähäisimpänä: hääkuvaajanamme toimi koko pitkän päivän ajan ihana Tiu Makkonen, joka otti meistä myös loppukesästä trash the dress-henkiset "kakkoshääkuvat" huomattavasti rosoisemmassa miljöössä Kalasataman tietyvillä. Jokaiset häät ovat omanlaisensa ja pitäjänsä näköiset, joten oikeastaan ainoana vinkkinä tuleville morsioille ja sulhasille suosittelen ehdottomasti valokuvaajan palkkaamista koko päivän ikuistamiseen!


Sellainen oli pikakelaus hääpäivästämme kaksi vuotta sitten: ikimuistoinen, varsin onnistunut ja etenkin onnellinen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

16 kommenttia :

 1. Onnea!
  Kaunis puku ja huntu.. ihania kuvia ja mahtavan näköiset tarjoilut ja muut! :)

  VastaaPoista
 2. Oi, onnea. Ihana kertaus sillä harvemmin enää tulee hääblogin puolella pyörittyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hääblogin ovet ovatkin olleet jo pidempään säpissä, hehe :)

   Poista
 3. Ihanalta kuulosti teidän häät! Ja aivan tosi kauniita kuvia:)!!! Varmasti ikimuistoinen päivä♥

  VastaaPoista
 4. Ihanaa pumpulipaperihääpäivää!
  niin täydelliset häät teillä oli kaksi vuotta sitten!
  Edelleen harmittelen, etten itse tajunnut tehdä tuollaista juustotarjoilua ennen varsinaista ruokailua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja teilläkin oli kyllä ihan mielettömän mageet häät ainakin kuvista ja teksteistä päätellen - ja Tuomiokirkko, aijai :)

   Poista
 5. Sulla on ollut kyllä taivaallisen ihana hääpuku!

  VastaaPoista
 6. Voi onnea kovasti! <3 Meillä olisi häät buukattu ensi vuoden elokuulle, joten tässä vähän malttamattomana vielä odotellaan omaa päivää :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aiaiai, teillä onkin sitten jännä (ja ihana) suunnitteluvuosi edessäpäin! Hirmusti tsemppiä suunnitteluihin :))

   Poista
 7. Uskomatonta, että siitä on jo 2 vuotta - kylläpä aika rientää!! Toivottavasti teillä oli ihana hääpäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No älä! Vastahan sitä suunniteltiin, mallailtiin ja ooteltiin malttamattomana, ja nyt itse h-hetkestä on jo yli kaksi vuotta!

   Poista
 8. Ihania kuvia hääjuhlasta. Niin kaunista kaikki itsesi mukaan lukien. Onnellisia vuosia eteenkin päin:)

  VastaaPoista