sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Keittiötä, kahvia ja kuulumisia

Keittiöstä on täällä ollut kuvia harvanpuoleisesti, sillä se kuuluu ehdottomasti kotimme alueisiin, jotka laitetaan aivan uuteen kuosiin sitten kun. Vaikka tila on meille kohtalaisen toimiva, on siellä ihan liikaa yksityiskohtia, jotka häiritsevät omaa silmää: maitolasiset kaapinovet, tasot ja kaapinsivustat tummaa puuta, turhaan tilaa vievä astiankuivauskaappi, kahden jääkaappi-pakastimen kombo, joista toinen seisoo aina virrat pois ja tyhjillään lukuunottamatta satunnaisia kemuja, jolloin se saa toimia juomacoolerina... Pieniä, ärsyttäviä asioita on siis ihan liikaa, että niitä kannattaisi ryhtyä yksi kerrallaan fiksaamaan ainakaan isommilla summilla, joten ootellaan ja säästellään ja räjäytetään koko pa... eikun potti maan tasalle sitten joskus. Sitä odotellessa mennään siis näillä!


Jotain uutta on sentään kyökin puolelle tullut lähiaikoina hankittua; Riku saa vihdoin jälleen juoda hyvää aamukahvia! Kahvinkeittimemme sanoi räks ja poks jo kaaauan sitten, ja sen jälkeen ollaan pärjäilty jostain varaston syövereistä löytyneellä ikivanhalla masiinalla, joka oli kaiken lisäksi niin ruma, että se oli ihan pakko pakata jokaisen aamukahvin jälkeen takaisin kaappiin murjottamaan. Itse olen jo hyvän aikaa sitten lopettanut kahvinjuonnin lähes tyystin, joten uuden keittimen valinta on jäänyt Rikun harteille. Hän on pitkään haikaillut Moccamasterin perään, mutta eipä ole vaan tullut ostettua, sillä normaalihintaisina nuo ovat tuntuneet ylihinnoitelluilta. Meille kävi kuitenkin tässä vähän aikaa sitten tuuri, sillä lähi-Cittarin hyllyssä nökötti pari Moccamasteria varsin huokeaan alehintaan. Värinä oli rosteri, mikä ei olisi ollut se mieluisin valinta, mutta alehaukkoina nappasimme keittimen ostoskärryyn. 


Ei mennyt ihan kuin elokuvissa tuo ostos. Toki jo kaupassa paketista (ja roimasta aleprosentista) huomasi, että se oli kaiveltu jostain varaston perukoilta myyntiin - mikäpä siinä, eihän sillä pahvilootalla sitä kahvia keitellä. Kotona keitintä paketista purkaessa paljastui, että tuote on käytetty. Ei siis vain avattu pakettia ja jätetty sormenjälkiä lasikannuun, vaan kyllä tällä keittimellä oli selkeästi keitelty sumpit jos toisetkin: kahviroiskeita löytyi niin rungosta kuin kannun muoviosista ja kromiosat olivat käytössä naarmuuntuneet. Vaikka ostaakin alesta, niin kyllä sitä luulisi saavansa kuitenkin käyttämätöntä ja puhdasta tavaraa, eikö vain? 


Tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu, sillä reklamaatio hoidettiin kaupan puolelta ystävällisesti ja ripeästi! Saatiin hyllystä myös valita mieleisen värinen, normihintainen keitin, joten rosteri vaihtui valkoiseen. Virheitä sattuu, mutta mitäpä noista, kun ne hoidetaan näin esimerkillisesti :) 

Mitäpä muuta tähän väliin? Leppoisia kesäpäiviä ollaan vietetty lähiaikoina: tuli huristeltua jälleen Hämeenlinnaan, tällä kertaa mun luottoystävää Jereä moikkaamaan mökille; jokakesäinen visiitti Korkeasaareen on tehty ja ihan vaan nautiskeltu lähes täydellisistä lomasäistä. Kyllä kelpaa!

Rentoa sunnuntainjatkoa teille!

4 kommenttia :

 1. voi kuinka kiva onkaan tuo valkoinen mokkis! :) Mä en kahvia ollenkaan juo ja kahvinkeitinkin minun elämään tupsahti tuon miehen mukana - keittiössä pönöttää rosterin värinen mokkis, joka ei niin silmää miellytä, mutta se toimii ja saa olla sen vuoksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä Moccamasteriksi kovin nätti ja näppärä, vaikka itse en olisi ulkonäöllisistä syistä ehkä Moccamasteriin ekana päätynytkään :) Mut pääasiallinen kahvinjuoja saa päättää, heh!

   Poista
 2. No huh huh, enpä ole ennen kuullutkaan että kaupoissa myydään käytettyjä kahvinkeittimiä :) Valkoinen näyttää tosi hyvältä. Meillä on se rosterinen enkä tykkää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itellekin uusi juttu tuo, hehe :) Varmaan joku takuuhuoltolaite, joka on päätynyt vahingossa varaston perukoilta myyntiin - virheitä sattuu, mutta hyvä, kun ne korjataan asiallisesti!

   Poista