torstai 24. heinäkuuta 2014

Terassille katos?

Niin se meidän terassiprojekti vain jumittaa ja jumittaa, kun allasta ei näy tai kuulu. Viimeisimmän tiedon mukaan sen pitäisi ehtiä saapua vielä loman aikana, mutta fiilis ei tunnu kovinkaan toiveikkaalta. Kaipa se on tämä heinäkuu - mitään ei kannattaisi edes kuvitella saavansa hoidetuksi kuumimman lomakauden aikaan. Ja kun toteutus ei etene, suunnitelmat tuntuvat venyvän ja paukkuvan jatkuvasti. Olen koko loman pyöritellyt mielessäni jonkinlaista katosta tai pergola-tyyppistä ratkaisua tulevalle terassille. Näinä yli 30-asteisina hellepäivinä lähes kiehuvan kuumalla pihalla pyöriessä on myös alkanut tuntua, ettei varjoisampi paikka uuteen oleskelutilaan olisi paha rasti lainkaan.

Kuva täältä

Ylläolevan katoksen tyyppistä voisi harkita jonkinlaisena diy-ratkaisuna, sillä meillä lojuu ylimääräisenä kasa nykyiseltä terassilta ja aidoista irrotettua rimaa, jota voisi hyödyntää katossa. Tulisi ainakin muihin pihan ja terassin rakenteisiin sointuva katos, mutta lieneekö jo itse terassiprojektissa kyllin suuri pala purtavaksi? Kenties mitään suurempaa itse toteutettavaa nikkarointihommaa ei kannata lähteä suunnittelemaan samaan syssyyn. Siispä iskin valmiiden tuotteiden markkinoille, sillä olin hiljattain nähnyt jossain sisustuslehdessä tai vastaavassa hyvännäköisen katoksen, jonka muistelin löytyneen Askon valikoimista. Täysin samanlaista katosta ei ainakaan nettivalikoimasta löytynyt, mutta sen sijaan löysin tämän:

Kuva täältä

Olen koko kevään ja kesän fiilistellyt purjevarjoja ja ollut ihan hilkulla sellaisen jo alaterassille hankkia, joten kuvan Sail-katos osui sopivaan saumaan. Koko näyttäisi varsin passelilta peittämään noin puolet terassialasta - jäisi sitä aurinkokanttakin vielä jäljelle :) Kahden vaiheilla ollaan: vaikka katos näyttäisikin olevan hyvässä tarjouksessa, terassibudjetin kasvatus jälleen muutamalla satasella pistää mietityttämään. Olisihan se hurjan kiva, mutta onko se millään tapaa tarpeellinen? Toisaalta: jos katosta ei rakenna nyt samalla vaivalla, tuskinpa sellaista tulee myöhemminkään lähdettyä pykäämään kasaan. Mitä tässä nyt sitten tekisi? Pitää ainakin lopettaa terassi-inspiraatiokuvien haeskelu tähän paikkaan, jotten saa enää yhtään lisäideoita päähäni :) 

5 kommenttia :

 1. Meillä on vähän samat pohdinnat meneillään. Talonyhtiö heitti idean, että tehtäisiin valokatteet takapihoille ja me nyt arvotaan, oisko se hyvä vai huono idea. Kiinteät rakenteet ovat aina vähän kinkkisiä ja pahimmassa tapauksessa raskaan näköisiä, mutta olisihan siitä hyötyäkin. Nyt saa aina hakea pehmusteet ja muut tavarat sateen sattuessa sisälle. Ehkä joku kevyt varjo tai markiisi olisi meille parempi vaihtoehto. Ota nyt sitten selvää, mihin tässä päädytään :D

  Tuo purjekatos on upea. Sopis teidän terassin tyyliin erinomaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kätevää, kun on katettua tilaa pihallakin! Meilläkin sohvan pehmusteet ja muut saa tuossa katoksen alla olla kesällä kelillä kuin kelillä :)

   Meilläkin just mietityttää, että tuleeko siitä vähän tunkkainen ja tekemällä tehdyn näköinen, jos katoksen vielä pystyttää uudellekin terassille... Hmm, ehkä ollaan tämä vuosi ilman ja ensi kesänä sitten mietitään uudelleen, jos näyttää tarvetta olevan. Saa nähdä! :)

   Poista
 2. Mä olen myös miettinyt uima-altaalle jotain katosta, purje on käynyt mielessä ja sit näin hobby hallissa sellasen katoksen jonka saa laitettua kiinni, kasaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoinen voisikin olla kätevä! :)

   Poista
  2. Mahtoiko olla tämä? https://www.hobbyhall.fi/web/store/koti-ja-sisustus/terassi-ja-piha/paivanvarjot-ja-puutarhakatokset/laskoskatos? Näyttäisi kyllä aika passelilta meillekin!

   Poista