maanantai 25. elokuuta 2014

Nyt mielessä: kenkäteline

Nyt on hakusessa kenkäteline eteiseen. Tositarkoituksella. Eteisen lattialla kun viihtyy jatkuvassa käytössä oleva kenkäpari poikineen meiltä molemmilta, eikä niihin tunnu saavan tolkkua millään. Lähes vuosi ollaan menty ilman kenkähyllyä, kun edellinen hökötys lähti kenkähyllyjen hautuumaalle jo hyvän aikaa sitten. Asiassa on kuitenkin mutta: niin höntiltä kuin se saattaakin kuulostaa, meillä asuu kissavanhus, joka selkeästi on järjestyksen ystävä, sillä se on kenkähyllyn lähdön jälkeen tupannut tekemään epäsäännöllisen säännöllisesti tuhojaan lattialla lojuville kengille. Ei hyvä - ja onhan se ylivoimaisen vaikeaa laittaa kengät piiloon eteisen kaappiin joka kerta käytön jälkeen? Asialle pitänee siis tehdä jotain nyt, kun syksyn kurakelitkin kolkuttelevat ovella.


Kovin montaa sopivaa vaihtoehtoa en ole onnistunut löytämään. Showroom Finlandin Mixrack-teline (tosin kuvasta poiketen valkoisena) voisi olla yksi vaihtoehto ja myös Normann Copenhagenin Sko -kenkäteline miellyttää silmää. Eipä muuten mitään, mutta yksi teline ei vain millään riittäisi tuolle kenkämäärälle, joka on "pakko" pitää päivittäisenä valinnanvarana ympäri vuoden, mikä nostaa säilytysratkaisun hintaa pitkän pennin. Ikean simppeleitä Tjusig -kenkähyllyjä pystyisi kasaamaan riviin ja päällekkäin edukkaaseen hintaan, mikä tekisi siitä oivallisen tarkan markan naisen ratkaisun - en vaan tykkää yhtään noista harmaista metalliputkiloista ja myös pulleat tukipuut tuovat ehkä liikaa mieleen Lack-hyllyt. Välillä näinkin pienten asioiden kanssa voi näemmä olla niin helkkarin vaikeaa. Ääh.

8 kommenttia :

 1. Meillä on ihan sama kapistus hakusessa ja olen miettinyt juuri Skota tai ikean kenkähyllyä. Mutta tuo ensimmäinenkin näyttää kyllä ihanalta (valkoisena meillekin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Mixrack on kyllä mukavan kevyen oloinen, etenkin kun meillä tuo tuulikaappi ei pääse neliöillään mahtailemaan :)

   Poista
 2. Mixrackin keveä ulkomuoto miellyttää ja meillä se on ykkösvaihtoehto jos tarve tulee.

  VastaaPoista
 3. Mulla on just tuo Ikean mustana versiona ja melkein viikottain haaveilen jostain toisenlaisesta. Ehkä pitää ostaa enemmän kenkiä niin teline jää piiloon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta kyllä houkuttaisi kovasti, ulkonäkö ei niinkään :P Mutta ihan totta: tarpeeksi kenkiä, niin putket ainakin peittyy! :)

   Poista
 4. Meillä yleensä on yhet tai kahet kengät per henkilö tuossa eteisessä. Alkuun kun tuossa eteisessä oli lastulevynen kaappi niin nostettiin melkein aina kotiin tullessa sinne piiloon. Kaappikapistus sai lähteä ja ostimme ovimaton oven eteen pölyn ja hiekan vuoksi. Toisen ostimme ovimaton viereen ja siinä olemme pitäneet nyt kenkiä.

  Pikku hiljaa tuohon eteiseen on kerääntynyt töppösiä lisää pari jos toinenkin. Nyt pitäisi alkaa täälläkin etsimään kenkätelinettä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen yrittänyt eteisen kaappiin änkeä kenkiä aina, kun jaksan, mutta silti siinä aina seilaa kymmenisen paria erilaisia kenkiä: eihän sitä voi edellisenä päivänä tietää, mitkä kengät haluaa aamulla kiireessä napata jalkaan, hehe? :D

   Tosi hintsusti kivoja hyllyvaihtoehtoja on kyllä sattunut eteen, mitä olen etsiskellyt... Tai sitten olen katsellut vääristä paikoista!

   Poista