tiistai 5. elokuuta 2014

Pieniä ideoita kylpyhuoneeseen ja saunan terassille

Vaikka ulkona on vielä täysi kesä, oli eilen aika palata työarkeen. Männäviikkojen keleillä oli kyllä huippuidea viettää koko loma kotimaan kamaralla - lomastressistä ei tietoakaan, kun ei tarvinnut pakkailla kuin korkeintaan muutaman päivän mittaisten reissujen tavaroita kerrallaan, ja sai kerrankin olla vaan kotona pitkät pätkät putkeen. Varsin onnistunut kesäloma siis takana, vaikka terassiprojektin osuus nyt menikin reisille. Onneksi illat ovat vielä sen verran valoisia, että töiden jälkeen ehtii rakennushommiin, kun niiden aika on... Joutoaikana olenkin suunnitellut saunaan johtavan ulko-oven taakse tulevaa miniterassia ja mietiskellyt vähän muitakin pieniä kylppäriostoksia. Kas, tässä: 


Saunan "terassista" on siis tulossa pienenpieni vilvoittelualue, jolle mahtuisi ehkä jonkinlainen, laskutasonakin toimiva penkki ja ehkä yksi tuoli. Ikean harmaa Falster-penkki meillä on myös terassin ruokailuryhmän penkkinä, ja toinen moinen voisi toimia vilvoittelualueella. Jos suinkin mahtuu, tahtoisin lisäksi sinne Fermobin harmaan Bistro Metal- tuolin. Toinen mahdollisuus olisi hankkia Bistro Metalin kaveriksi jokin pikkupöytä, mutta mieleistä ei ole sattunut vastaan, ja tuoli + penkki -ratkaisu toimisi paremmin myös useammalle vilvoittelijalle. 

Miniterassille ja saunapolun varteen tahtoisin myös jo syksyä ajatellen jonkinlaisia lyhtyjä. Steltonin öljylamput olisivat kaikkein mieluisimmat, mutta hinta taitaa olla tämän hetken budjetille aivan liian suolainen; näitä kun pitäisi hankkia ainakin viisin-kuusin kappalein. Tarkan markan naisen ratkaisu voisikin olla kymmenesosan Steltoneista kustantavat Ikean Brödhult-lämpökynttilälyhdyt, joita raaskisi ostaa useammankin kappaleen niin terassille kuin saunapolun varteen. 

Sisätilojen puolella pyyhekaappi tuntuisi kaipaavan kipeästi lisätäytettä. Kaikenkirjava kylpypyyhearsenaali alkaa olla jo aikansa elänyttä, joten hiljalleen voisi ryhtyä hamstraamaan väreiltään paremmin yhteensointuvaa kaapintäytettä: valkoista, vaaleanharmaata ja tummanharmaata kenties, kuten kuvan Hugo Boss Homen Loft-pyyhkeissä. Kylpytakkia en edes tällä hetkellä omista, joten Lapuan Kankureiden kevyennäköinen Kaste -pellavakylpytakki houkuttelisi kovasti. Lisäksi saunan ovelta terassille tepsuttelua varten pitänee hankkia muutamat tohvelit, kuvassa Decor Stockmannin tossut.

Sen kummempaa ei kylpyhuone oikeastaan tällä hetkellä kaipaa - tosin olisihan näissäkin jo vaikka mitä!

2 kommenttia :

  1. ihania juttuja olet löytänyt tuohon kollaasiin! ja niin se vaan lomat loppuu muillakin. iloa töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi, noi kaikki kun tosiaan saisi :) Ja huhhuh, mikä viikko takana - kuukauden lomailu kyllä sekoitti pakan ihan täysin, mutta eiköhän pian olla taas takaisin normaalirytmissä, heh!

      Poista