perjantai 1. elokuuta 2014

Terkkuja työmaalta

Mikäpä parempi tapa viettää viimeistä kesälomaviikkoa kuin pihatyömaan kimpussa? Kuten vähän uumoilinkin, porealtaan toimituksessa tuli jälleen kerran jotain häikkää, eikä se nyt ehtinyt saapua meille loman aikana, hemmetti soikoon. Alkaa ihan oikeasti palaa hermo, sillä kyseinen kapistus tuli maksettuakin jo kuukausi sitten ja maahantuojan selitykset toimituksen viipymiseen alkavat kuulostaa hiljalleen - noh, aika skeidalta. Eipä tässä auta muu kuin katsoa, kuinka homma etenee; maanantaina meihin luvattiin olla jälleen yhteydessä. Tai sitten ei - asiakaspalvelun laatu ei kyllä tuolla putiikilla ole varsinaisesti päässyt huimaamaan päätä.

Koska peräkärry ja vetokoukullinen auto oli tyrkyllä, terassimateriaalit tuli haettua ja onhan noissa hommissa, joita ilman allastakin voidaan hoitaa, vierähtänyt ainakin Rikulla ja raksa-apuun rientäneellä isälläni useampi täysi työpäivä. Tunnit ovat täyttyneet lähinnä mittailusta, mallailusta ja perustusten teosta - soppaan, johon minä en täystumpelona lusikkaani työnnä, mutta olen päässyt myös itse duuniin, jonka tulokset ovat jo näkyvissä tuolla hävityksen kauhistuksessa, joka ennen oli meidän piha. "Saunapolun" laudoitusten ruuvailu paikoilleen oli kaiketi sen verran aivotonta hommaa, että minä pääsin ottamaan poran käteen ja ruuvailemaan parit sadat ruuvit paikoilleen :) Siitä tuli erittäin bueno - verratkaa vaikka vasemmanpuoleiseen "ennen"-kuvaan ja kuvitelkaa tuo löllö savimaa sateen jälkeen... Nyt kelpaa kävellä saunan ovesta pihalle saakka kelillä kuin kelillä!

Saunapolku onkin toistaiseksi ainoa kohta, josta on tullut edes kutakuinkin valmista; itse terassiosuuden rakentaminen täytyy tehdä altaan ehdoilla, joten siitä ei ole vielä pystyssä kuin osa tukirangoista ja perustukset. Polun vierustan sora on myös kuvanottohetken jälkeen ehditty peittää alimmassa kuvassa näkyvällä harmaa-valkealla rantakivellä. Tarkoituksena olisi vielä miettiä jonkinlainen tunnelmavalaistusratkaisu tuohon, tosin se saattaa jäädä ensi kesän hommiksi ja tämän syksyn juttu voisivat olla tuikkulyhdyt polun varrella. Lisäksi olen kaavaillut pientä vilvoittelualuetta tuonne oven taakse, mahdollisesti laudoitettuna, jahka materiaalia jää tarpeeksi yli. Hitaastihan tämä etenee, mutta pääasia, että etenee! 

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia :

 1. Hieno tästä tulee. Hyvin suunniteltu onkin puoliksi tehty. Kiva nähdä sitten lopputulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut ja varpaat pystyssä venaillaan, että se pirun allas nyt saapuisi ensi viikolla... Sitten sais tämänkin projektin vietyä päätökseen! :) Tosin öljyämään päästään vasta ensi vuonna, joten väri on vähän väärä näin alkuun :P

   Poista
 2. Tulee todellakin hieno, vau! Harmi tuo altaan viivästyminen, teidän pitää kinuta jotain kaupanpäällisiä korvaukseksi, vaikka tarvikkeita altaaseen (onko sellaisia) tai altaan hoitoaineita tai jotain. On se varmasti ihana sitten kun se tulee ja pääsette käyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaankin jo vähän penätty jonkinlaista pientä korvausta myöhästymisestä (joka jatkuu vielä vaan...), muttei viesteihin olla oikein reagoitu maahantuojan puolesta mitenkään :/ Vaikkei heillä mitään pakkoa hyvitystä antaakaan, olisi mielestäni aika kohtuullista / normaalia asiakaspalvelua laittaa mukaan vaikka jotain hoitokemikaaleja tai vastaavaa pientä... Noh, katsotaan sitten, kun saadaan allas pihalle ja tiedetään, kuinka pitkäksi toimitus oikeasti venyi!

   Poista
 3. Voi piru altaalle ja jee laudoitukselle. Se näyttää hyvältä! Petekin on puhunut, että haluaisi laajentaa terassia niin, että saunasta pääsisi suoraan terassille eikä tarvitsisi mennä koko asunnon läpi. Voi olla että menee ensi kesälle, tai sitä seuraavalle kesälle tämä homma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä tosi kätevä, kun ei tartte märin jaloin lähteä tassuttamaan koko alakerran läpi, suosittelen :)

   Poista