torstai 14. elokuuta 2014

Torstain kivat

Rakastan listoja! Voisin tehdä pieniä listauksia ihan mistä vaan. Torstain myöhäisillan iloksi pieni lista muutamista sekalaisista jutuista, joihin olen lähiaikoina törmännyt, ja jotka ovat ilahduttaneet, hämmästyttäneet tai muuten vain kiinnittäneet huomioni:

Kuva täältä

Vaahtokarkkeja omilla kuvilla
Niin kornia, että oikeastaan aika suloista! Cambridgen herttuatar Kate Middletonin veljen, James Middletonin startup-yritys Boomf toimittaa asiakkailleen neliönmallisia vaahtokarkkeja, joihin voi painattaa haluamansa kuvan. Kantiltaan neljän sentin mittaiset tyynyt ovat luonnollisesti täysin syötäviä, ja kuvat nannoihin voi ladata vaikka Instagramista - valoisia kuvia hyvällä kontrastilla suositellaan. Yhdeksän vaahtokarkin pakkauksesta saa pulittaa 15 puntaa. Seuraava hääkarkkihitti kenties?


Kuvat täältä

Tilaa säästävä parivuode
Kun näin ensimmäisen kuvan, olin jo myyty idealle - kattoon kiinnitettyjen köysien varassa riippuva, matala ja simppeli parisänky, jes! Itse kun olen suuri futonien ja matalien sänkyjen ystävä... Kun katselin muut kuvat, huomasin ratkaisulla olevan myös tilaa säästävää tarkoitus: sängyn voi köysien avulla hilata päiväksi ylös katonrajaan, jolloin sängyn alta vapautuu tilaa oleskeluun. Arkkitehti Renato Arrigon "Space is luxury"-projekti Italian Taorminassa sopisi pieneen kaupunkiasuntoon; itselleni voisin kuvitella tällaisen pieneen, moderniin kesämökkiin. Siis jos meillä sellainen olisi.

Kuva täältä

Mattamustat kihvelit
Kanadalaisen nettikauppa !ndigon sivuilta löytyi Oslo-aterinsetti, joka toisi pientä vaihtelua ainaisiin hopeanhohtoisiin ruokailuvälineisiin. Onhan meillä mustat lautasetkin, miksei sitten aterimet?

Kuva täältä

Kissakahvilat
Jos maksan nykypäivän kahvilahinnan, usein pari-kolme euroa kahvi- tai teekupista, toivoisin kahvittelupaikan olevan persoonallinen tai tarjoavan jotain "ekstraa": siellä voi olla mahtava näköala, erikoinen sisustus, erityisen leppoisa tunnelma... Tai kissoja! Ihania kissoja! Kissakahvilabuumi on levittäytymässä ympäri maailman: kissojen kanssa kahville pääsee jo ainakin Lontoossa, Madridissa ja Tokiossa. Uusia kahviloita ollaan avaamassa ainakin Tallinnaan, Montrealiin... Ja Tampereelle! Suomen ensimmäinen kissakahvila aukeaa lokakuussa, ja kahvilassa tulee asumaan 5-10 kissaa paikallisesta eläinhoitolasta. Mukavaa!

4 kommenttia :

  1. Ihana tuo kissakahvila idea! Ja tuo parisänky olis kyllä niin täydellinen ratkaisu meille tilanpuutteesta kärsiville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tänne pk-seudulle perustettaisiin kissakahvila, niin varmasti saisi minusta vakiasiakkaan, sen verran hullu kissamummo mä olen :D

      Poista