perjantai 12. syyskuuta 2014

Laukun tarpeessa

Nyt on asia niin, että minä tarvitsisin uuden arkilaukun. Arkilaukku on minulla ehdoton: en tykkää rääkätä "parempia" laukkujani päivittäin työ-koti-akselilla mukana raahattavalla tavara-arsenaalilla, joka päivästä riippuen saattaa olla kovinkin painava. Parempi pitää yksi laukku tehomyllytyksessä eikä tuhota kaikkia hitaasti, mutta varmasti. Parin viime vuoden ajan olen kanniskellut useimmiten mukanani DKNY:n tummanruskeaa laukkua, joka on toimittanut virkaansa lähes täydellisesti: se onnistuu imemään sisäänsä uskomattomat määrät tavaraa! Nahkaosat alkavat olla jo kuluneet ja kuosikin lievästi sanottuna tympii. Kyllähän tuolla vielä jonkin aikaa pärjätään, mutta uutta olen jo alkanut kuikuilla.
 
Laukkujahan maailmaan mahtuu, eikä minulla nyt mitään maailmaa mullistavia kriteereitäkään arkilaukulle ole, mutta sopivaa ei tunnu löytyvän sitten mistään. Simppeli, ruskea tai musta nahkalaukku, siinäpä se. Ehkä tärkein ominaisuus on, että laukkuun mahtuu sekä läppärini, lompakkoni (jonka pulleus ei valitettavasti johdu suurista seteleistä) että silmälasikotelo. Pitkät pätkät yritin, muttei minusta koskaan tule erillisen läppärilaukun kanniskelijaa: koneen on siis ehdottomasti mahduttava mukaan, mikä vaatii liikoja monen laukun olkahihnoilta. Kaikkein suurin mysteeri tuntuu usein olevan juuri olkahihnojen kestävyys: nykyisen laukun nahkaiset, suhteellisen ohuet hihnat ovat kestäneet ilahduttavan pitkään, kun aiemmin olen saanut melko lyhyessäkin ajassa varsinaisten läppärilaukkujen hihnat kulumaan poikki. Laukku ei myöskään saa olla mallia yliolan-salkku, vaan sen täytyy näyttää edes jokseenkin käsilaukulta, enkä mitään erityistaskuja tai pehmustuksia läppärille kaipaa. Kaiken päälle kipuraja välillä varsin kovakouraista kohtelua kokevasta arkiveskasta on pari-kolmesataa, joten kalliimmat ja herkkähipiäisimmät kassit voi ruksata haavelistalta saman tien. Liikaa vaadittu? Jaa-a, saattaapi olla. 

Tässä muutamia, jotka ovat edes hieman sinne päin:


1. Marimekon Matkuri näyttäisi sopivan tilavalta ja jämäkältä hevimpäänkin arkikäyttöön. Tästä ottaisin melkein ruskean version, koska se näyttää ainakin kuvien perusteella paremmalta ruskeana kuin mustana.
2. Ylärivin keskimmäinen DKNY:n laukku näyttää olevan parhaillaan Stockan kantistarjouksessa ja olisi näistä vaihtoehdoista edullisin. Mukavan simppelin oloinen ja sopivan suuri, mutta ehkä vähän tylsä?
3. Kolmantena ylärivissä Furlan nahkalaukku, joka on aika lailla samaa linjaa edellisen kanssa.
4. DKNY:n Bryant Par TZ Shopper -laukku näyttäisi olevan myös kantistarjouksessa, ja tässä olisi myös irrotettava olkahihna. Tässä laukussa ehkä on kuitenkin makuuni "liikaa meneillään" vielä senkin jälkeen, kun tuon tagin irrottaisi pois.
5. Meikäläisen suosikki olisi Longchampin Roseau, joka on nyt tuossa, vaikkei istu hintarajan sisälle sitten millään. Tässä on mielestäni paras muoto, pinta ja kokokin olisi sopiva.. Äsh.
6. Viimeisenä vielä Furlan laukku, jonka poimin mukaan oikeastaan kantokahvojen vuoksi, jotka näyttävät pehmeiltä ja kestäviltä. Muodosta en oikein tykkää...
 
Voipa olla taas vaikeaa pienen ihmisen elämä! Löytyykö teiltä ässiä hihasta; suosituksia simppeleistä nahkalaukuista otetaan vastaan mielellään!

2 kommenttia :

  1. Olisin ton 2. vaihdoehdon kannalla! Yllättävää, että on näistä edullisin kun yleensä silmät tarttuu aina poikkeuksetta siihen kaikista kalleimpaan yksilöön :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että itsekin päätyisin näistä siihen - ei vähiten tosin hinnan vuoksi :)

      Poista