maanantai 29. syyskuuta 2014

Paras parka?

Kun lämpömittari näyttää ensimmäistä kertaa miinusmerkkisiä lukemia, kaivan kiireen vilkkaa esiin kaikki talvitamineet - viis siitä, vaikka päivisin päästäisiin helposti alkusyksyn lukemiin. Jo tänäkin syksynä olen ehtinyt iltalenkille pariin otteeseen pipo syvällä päässä ja lämmin takki päällä. Musta, puolipitkä ja hupullinen parkatakki on itselläni toiminut viime vuosina varsinaisena monitoimivaatteena, eikä sen ja villakangastakin lisäksi oikein muuta talvitakkia edes tarvita. Vanhan takkini komeron periltä kaiveltuani huomasin sen vetelevän viimeisiään, joten tänä vuonna edessä taitaa olla uuden untuvatakin osto. Tällä kertaa haluaisin ostaa takin, joka kestää kovaa käyttöä kauemmin kuin yhden talven tai pari, joten pitänee suunnata Partioaittaan tai vastaavaan, ulkoiluvaatteisiin erikoistuneeseen liikkeeseen? Aiemmissa, joistain aleista ostamissani takeissa kun tuntuu, että untuva puskee pintamateriaalin läpi alta aikayksikön, vetskarit ovat sekundaa ja matskukin nyppyyntyy rumaksi jo yhden talven käytöllä.


Yllä esimerkkejä, joita olen katsellut. Lisäksi olen pläräillyt Jenkkien nettikauppoja, sillä hintataso näyttäisi olevan dollariputiikeissa vähän matalampi ja Riku sattuu lähtemään juuri sopivasti ensi viikolla käymään rapakon takana. Itse vaan olen ihan pihalla ulkoilutakkimerkeistä, joten aika kivinen tie tämä tuntuu olevan. Löytyykö teiltä suosituksia ja kokemuksia? Mikä olisi kestävä, oikeasti laadukas ja varmasti lämmin? 

6 kommenttia :

 1. Kokemusta Peak Performancen ja Canada Goosen Montebello mallista. Ensimmäinen on ehdottomasti imperiumin lämpimin takki mutta miinusta painosta ja tekoturkishupusta. Montebello on superkevyt ja taipuisa ja karvareunus hupussa pitää pään ja kasvot lämpimänä. Itse ostaisin jos olisi tarvetta, todennäköisesti Ver de Terren untsikan jos sopiva malli löytyisi. Käytin vuoden pojan. VdT:tä ja oli kyllä muikea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti vinkeistä, pitääkin lähteä heti googlettamaan! :)

   Poista
 2. Canada Goose takuuvarmasti lämmin. Ja tyylikäs, oli kyseessä mikä tahansa malli :) Ja ne on tosiaan rapakon takana selkeästi edullisempia, huippua jos saat vaikka takkituliaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oonkin katsellut jenkkisivustoilta jonkin verran, vois kyllä olla mieluinen tuliainen :)

   Poista
 3. Todellakin nämä lämpöasteet pakottavat katsomaan totuutta silmiin että kesä _oikeasti_ on takana ja kylmä talvi edessä. Hrrr pelkkä ajatus ja paleltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk, älä muuta sano! Meillä näyttäis tällä hetkellä olevan asteita ulkona ruhtinaalliset 3,3 :/

   Poista