perjantai 10. lokakuuta 2014

Kylpyhuonevuodatus


Viikon päätteeksi on taas aikaa pohdiskella muutakin kuin arkijuttuja; tänään mietintämyssyssä on ollut kylpyhuone, tai oikeastaan suihkuhuone. Kovinkaan raskaaseen remonttiin ei tällä hetkellä riitä aika, eikä sen puoleen rahakaan, mutta joitain pieniä fiksausliikkeitä tekisi mieli kylppärin puolella toteuttaa. Esimerkiksi laattoja ei lähdetä vaihtamaan, vaikka ylhäällä näkyvä talon rakentajan kuningasidea laatoittaa yksi seinä hiekanvärisellä lattialaatalla ja loput valkealla, huomattavasti kooltaan suuremmalla laatalla ei kuulu omiin suosikkeihini. Juurikaan muutoksia ei olla talon hankkimisen jälkeen tehty: saunan lauteet ovat saaneet tumman värin, suihkupäät vaihdettu ja katto maalattu valkoiseksi, siinäpä se.

Meillä on pieneen taloon ihan mukavankokoinen suihkuhuone: kuutionmuotoiseen tilaan mahtuu hyvin kaksi suihkua vastakkain ja tilaa jää vielä ylikin. Juuri tuo hukkatila itseäni harmittaa, sillä kastumisvaaran vuoksi sitä ei voi oikein "sisustaa" yhtään mitenkään. Itse kaipaisin pientä pukeutumis/säilytystilaa, sillä kylpyhuoneesta kuljetaan suoraan kodinhoitohuoneeseen, joka on tilana sen verran kapea ja seinäpinta-alaltaan tukossa "pakollisista" jutuista ilmanvaihtokoneesta pesutorniin, ettei sinne juuri mitään uutta mahdu. Tavallisesti vaatteet, uudet pyyhkeet sun muut tulee viskattua joko kodinhoitohuoneen tasolle tai lattialle. 

Kuvat: Ikea & Dornbracht

Tilaan mahtuisi hyvin jokin hylly ja/tai penkki, jossa säilyttää esimerkiksi vaihtopyyhkeitä ja harvemmin käytössä olevia kylpyhuonetuotteita, mikä käytännöllisyyden lisäksi tekisi suihkuhuoneesta paremman näköisen. Mutta kun se kastuminen. Siksi olenkin ehtinyt pyöritellä mielessäni ideaa lasisesta, mieluiten mahdollisimman simppelistä ja saumattomasta lasiseinästä rajaamaan suihkujen osuuden muusta tilasta. Jos joskus päästään remontoimaan isommalla kädellä, sen voisi kuitenkin varmasti säilyttää? Jos joltakulta löytyy kokemuksia moisen teettämisestä, olen pelkkänä korvana! Ja vielä inspiraatiota projektiin lasiseinistä, nykyiseen kylpyhuoneeseen sopivasta värimaailmasta ja kaikesta muusta ihanasta:Kuvat via 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

Kaukaisia unelmiahan nämä vielä ovat - suurimpana niistä jättikokoinen, suoraan kattoon kiinnitetty sadesuihku. Ideoita olisi vaikka millä mitalla, mutta ei auta kuin aloittaa pienistä muutoksista!

6 kommenttia :

 1. Tuo kuparinen suihku! Ihana!
  Jos värimaailma nykyisessä suihkussa ei miellytä, kannattaa harkita maalaamista :) Mun muistaakseni kaakeleita pystyy maalaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaaminen voisi olla yksi hätävararatkaisu :) Täytyykin ottaa selvää, onnistuuko maalaus myös märkätiloihin.. Tosin en tiedä, kuinka paljon auttaisi yleisilmeeseen, kun tuon yhden seinän kaakelit ovat kuitenkin erikokoiset kuin muissa seinissä :(

   Poista
 2. Malla ja Jani veti kaakelimaalilla kylppärinsä seinät ja hyvin on pysynyt! Sähän voitkin tänään kysellä siltä vinkit :)

  VastaaPoista
 3. Painiskelen saman ongelman kanssa; sauna-kylppäriremppa on valmistumassa ja sellaisen säilytyspaikan sijoitus ja ulkonäkö ovat ihan hakusassa. Kylppäri on pitkulainen ja kapea. Toiseen päähän saadaan penkki ja naulakko mutta entäs pullot ja purnukat? Koriratkaisut eivät innosta ja puinen olisi roiskeille alttiina. Meillä ei siihen väliin edes lasiseinä mahdu. Tuota sisustuksellisuuttakin olen miettinyt koska meidän kylppäri on aika steriili; valkoiset seinät, lattia ja katto keskiruskeaa... Funtsin laittavani sellaisen puuleikkaussermin (?) roikkumaan katosta ihan seinän viereen mutta ei taida olla sille kuitenkaan kuivaa paikkaa. Muitakin "dekoratiivisia elementtejä" itämailta olisi varastossa; helmiäis tuulikello jne. Oletko ajatellut sellaisia teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin noiden shampoo- ja muiden pullojen kanssa on ollut vähän pelaamista, kun itse en sellaisia "suihkukoppi"-henkisiä metalli- tai muovihärväkkeitä tahdo, mutta toisaalta kastumisen vuoksi ei puukaan ole hyvä vaihtoehto. Haaveilen seinään upotetuista hyllyistä, mutta ne eivät ennen täysremonttia tietenkään ole mahdollisia :P

   Meilläkin noita matkatuliaisia olisi kyllä runsain mitoin, mutta useat niistäkin puuta, joten pitäisi saada osa suihkuhuoneesta suojaan vedeltä!

   Poista