lauantai 4. lokakuuta 2014

Talokarkkia

Käväisin tässä illansuussa kyläilemässä naapurissa: meillähän on tässä rivissä useampikin samaan aikaan aika lailla identtisiksi rakennettu talo, joten oli tosi hauska nähdä, miltä "oma koti" näyttää erilaisin sisuksin! Oli muuten sanalla sanoen upeannäköistä, sillä he olivat päivittäneet ihan hiljattain koko alakerran ihan viimeisen päälle nykypäivään ja hankkiutuneet eroon juurikin sellaisista jutuista (kuten keittiöstä), joiden vaihdattamisesta itsekin haaveilen. Nyt on taas hyviä ideoita ja suunnitelmanalkuja mielessä vaikka millä mitalla, kukakohan ne toteuttaisi? Siinä tuli puhetta myös oman talon rakennuttamisesta, ja mitäköhän mä olen tehnyt koko loppuillan? No, selaillut unelmataloja, tietysti!

Kuten joku on saattanut aiemmista haavepostauksistani huomata, olen hulluna kulmikkaisiin "ikkunataloihin". Ennen olisin vannonut vahvasti kivitalon nimeen, mutta nykyään olen yhä useammin eksynyt ihailemaan myös etenkin tummasävyisiä, puurakenteisia kuutioita. Paljon kulmia sen olla pitää, ja vielä jos saisi rosoisen kalliotontin, niin oi voi! Kovin kaukaisia unelmiahan nämä toki ovat, mutta pieni haaveilu ei koskaan ole pahasta, eihän? Tässä siis vähän silmäkarkkia lauantain myöhäisiltaan:


pS Arkitekturin Villa Blåbär Nackassa, Ruotsissa. Tuo tontti on just eikä melkeen suoraan unelmistani - sellaisista, jotka Suomessakin olisivat mahdollisia toteuttaa! 
Millaisen talon itse rakentaisit, jos haaveet saisi päästää valloilleen?

10 kommenttia :

 1. Voiii apua, miten upeita taloja!!! Voisin noista ottaa aivan minkä tahansa! Täydellisiä<3

  VastaaPoista
 2. Meillä kun on toinen rakennusprojekti jo meneillään, on nyt tulossa olevassa talossa jo paljon niitä omia haaveita toteutumassa. Toki niitä on vielä jäljelläkin, eli jos oikeasti saisi ihan rajattomalla budjetilla rakentaa, ei ideat olisi vielä täysin lopussa :-D Tästä uudesta on tulossa juurikin ulkoa tumma, isoilla lasipinnoilla varustettu talo. Talosta näkee "läpi", ulko-ja sisätilan rajat hieman hämärtyvät koska ikkunat alkavat lattiapinnasta ja niitä on moneen suuntaan. Tontti valittiin tarkkaan sen mukaan mitkä näkymät ikkunoista tulee avautumaan, ja näkymät on myös otettu huomioon suunnittelussa. Jo etuovelta aukeaa näkymä talon takana olevaan pieneen metsikköön, jonka suuntaan on kahden kerroksen korkuinen ikkuna sekä lasiseinäinen ruokailutila. Luonto on muutenkin lähellä, asuinalue sijoittuu metsän ja ulkoilumaastojen viereen, ja meri on aivan kivenheiton päässä.

  VastaaPoista
 3. Hih, meikäläinen täällä ihmetteli, että tuollaisiakos taloja teillä siellä rivissä on, kun katoin ekaa kuvaa. Eipä olis ollut varmaan sulla karkin tarvetta, jos näin olisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei "ihan" tällaisia sentään :D Onneksi aina voi kuitenkin haaveilla!

   Poista