tiistai 4. marraskuuta 2014

Kymppitonnin haaste

Laura Kaksin kaksiossa -blogista haastoi minut haaveilemaan, ja sehän kyllä meikäläiselle sopii! Mielikuvituseuroja olisi törsättävänä kymmenen tuhannen verran ja haasteenanto kuuluu seuraavasti:

"10 000 euroa sisustusrahaa-haaste!
Olet osallistunut Suomen kaunein koti-ohjelmaan ja kotisi on katsojaäänestyksellä valittu Suomen kauneimmaksi. Voiton myötä olet lunastanut muhkean 10 000 euron sisustusrahapotin uusien haaveiden toteuttamiseksi. Kerro millaisiin haaveisiin sijoittaisit summan? Haaveile & unelmoi! 

// Linkitäthän haaste-tekstisi Kaksin kaksiossa-blogiin."

Virtuaalirahan tuhlauskohteina ensin tulivat mieleen keittiö ja kylpyhuone, niiden uudistamisesta kun on tullut haaveiltua ja höpöteltyä jo hyvän aikaa. Koska keittiö- ja kylppäri-inspiraatiota on blogissani ehkä nähty kyllästymiseen saakka, päädyin tällä kertaa toisenlaiseen vaihtoehtoon ja kymppitonnilla vaihtoon lähtisivät sekä yläkerran vessa että kodinhoitohuone. Haaveet tiskiin, kas tässä:


Jotain tämänsuuntaista yläkerran vessaan: seinään kiinnitettävä simppeli laatikosto kahdella hanalla ja pesualtaalla. Kuvasta poiketen en kuitenkaan kaipaa peilikaappia, vaan yhtenäinen, suuri peili allastason yllä riittäisi. Meillä ei loppujen lopuksi ole niin kauheasti tavaraa säilytettävänä yläkerran wc-tiloissa, joten kaappien ja säilytystilan määrällä on turha lähteä liioittelemaan. 


Kodinhoitohuoneeseen puolestaan teettäisin liukuovisysteemin, joka piilottaisi kaikki toiminnallisuudet taaksensa. Meillä kun kylppäriin ja saunaan sekä sivuovelta ulos kuljetaan kodinhoitohuoneen läpi, ja tämänhetkisessä asussaan ja laitteiden ollessa näkyvillä se on kovin epäsiistin oloinen. Suosikkina olisivat luultavasti ihan mattavalkoiset liukuovet, sillä sellaisia meiltä löytyy muistakin huoneista. Liukuovien taakse jäisivät siis pyykkikorit, ilmanvaihtolaitteen keskusyksikkö, pesutorni, pesuallas sekä kodinhoitohuoneen kaapit.

Kuvat: 1 // 2 // 3 // 4 // 5

Lisäksi hankkisin ainakin kodinhoitohuoneen kattoon Artekin White 2 -valaisimen nykyisen loisteputken tilalle. Miksei samanlaista myös yläkerran vessaan? Vessasta on ihan hyvännäköinen, valkea seinälaatta, mutta hiekanväriset lattialaatat lähtisivät vaihtoon. Tilalle asennuttaisin luultavasti jotain harmaata, betonihenkistä laattaa. Myös wc-istuin lähtisi vaihtoon ja tilalle tulisi jokin keveämpi seinämalli, kuten Alessin pyöreäkulmainen One. Kodinhoitohuoneen laattoja en tässä välissä lähtisi vaihtamaan, sillä sama lattialaatta jatkuu saumattomasti kylpyhuoneen ja saunan puolelle, ja kylppäriremppa onkin sitten aikanaan oma lukunsa :) Kodinhoitohuoneen taso kuitenkin vaihtuisi, kenties sekin betonityyppiseen pintaan. Jos rahaa jäisi näiden jälkeen vielä ylitse, hankkisin lopuilla molempiin huoneisiin laadukkaita pyyhkeitä ja tekstiilejä ja viskaisin vanhoilla vesilintua!

Mukavaa marraskuista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti