lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulun tunnelmat

Joulu on nyt juhlittu ja pyhäpäivät takana. Arkeen ei silti tarvitse palata hyvään aikaan, sillä myös Rikulla on lomaa vielä koko ensi viikko. Saatiin onneksi valkoinen joulu tänä vuonna - kyllä lumi vaikuttaa joulufiilikseen ihan tuntuvasti. Ja onhan tuolla ulkona näin pimeimpään aikaan aivan kuin eri maailma, kun lumipeite valaisee maiseman. Vaikka joskus esimerkiksi autoa lumen ja jään alta näpit jääkalikoina raapiessa miettii, onkohan tämä maa talvisaikaan asumiskelpoinen laisinkaan, on tämä "oikea talvi" kyllä kaunis! Ainakin sisätiloista, takan lämmöstä katseltuna... Siitä puheenollen, takkaa onkin viime päivinä saanut pitää tulilla jatkuvasti. Meillä kun yritetään pihistää sähkölaskussa ja pidetään sen avulla yllä ainoastaan parinkymmen asteen peruslämpöä, joka näillä keleillä tuntuu helposti putoavan parilla asteella. Vielä ei olla raaskittu säätää lattialämmitystä kovemmalle, ja takan tuomat, ilmaiset lisälämpöasteet ovat tulleet tarpeeseen! 
Vielä parit kuvat joulupöydästä in the making. En onnistunut saamaan hyppysiini kanelitankoja, joten huijasin vähän ja kääräisin lautasliinojen kaveriksi samanmallisia keksisuklaatankoja. Tuosta terassin pöydästä ja kaiteesta näkee muuten hyvin, että noin kymmenisen senttiä saatiin lunta pintaan; juuri sopivasti, eikä koko loma mene kolaamiseen. 

Mitenkäs teidän joulut sujuivat? 

10 kommenttia :

 1. Ihana joulupöytä<3 Tosi kaunis tuo lautasliinajuttu! Meidän joulu sujui mukavasti reissaillan mummoloissa ja pappalassa; rentouttava ja iloinen joulu:)!

  VastaaPoista
 2. Kaunista, en olis huomannut, että ovat suklaatankoja jos et ois kertonut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä ei lähtenyt yhtä hyvää tuoksua kuin kanelisista, mutta ajoivat asiansa kyllä :)

   Poista
 3. Kuulostaa niin tutulta tuo lämmitys! :) Minä olen laskenut ilmalämpöpumpun 20:n ja aamulla on aina ihan jäätävän kylmä alakerrassa, ennen kuin puuliesi ja takka alkavat lämmittää. Meillähän on periaatteessa ensisijaisen lämmitys sähköpatterit, mutta ne eivät ole lainkaan päällä, se vasta kallista lämmittämistä olisi. Katsotaan nyt miten tämä alkaa lämmityksen suhteen sujua, nyt vasta huomaamme ne kriittiset paikat mistä vetää oikein kunnolla. Tiettyjä paikkoja täytyy vähän tilkitä paremmin.. :) Mutta kuitenkin, kauniita joulukuvia teillä! Ihana pöytä kattauksineen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei nyt talvella olla käytetty ilmalämpöpumppua ollenkaan, kun se ainakin viime talvina reistasi niin paljon; pitäis varmaan kokeilla jossain vaiheessa hurauttaa se päälle... Lattialämmöllä lämmitetään alakertaa - onhan se mukava jalan alla (ja pakko noita laattoja on jonkin verran lämmittääkin), mutta on verrattain aikas kallista, samoin kun yläkerran sähköpatterit :P

   Poista
 4. Voi miten ihana kattaus <3 Tuttua tuo pihistely, me tehtiin samaa entisessä kodissa. Nykyinen koti on passiivitalo, joten tämän kanssa ei tarvi lämpöjä pitää kovin isolla kun muutenkin pitää hyvin lämpimänä. Kesällä jopa liian kuumana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Passiivitalosta haaveilen itsekin, vaikkei meidänkään sähkölasku onneksi mihinkään tähtitieteellisiin summiin kohoa koskaan :) Ja joo, kesän kuumuus on kyllä tuttua hellekausina täälläkin, hehe

   Poista
 5. Hauska idea nuo suklaatangot, en olisi minäkään niitä hoksannut! :) Takka on paitsi oiva lämmönlähde, myös ihana tunnelmaelementti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on kyllä ihan parasta: päälle kymmenen vuoden takattoman kerrostalokauden jälkeen en ole kyllästynyt siihen yhtään vieläkään!

   Poista