perjantai 19. joulukuuta 2014

Päivä 19: Viisi yötä jouluun

Vaivaiset viisi yötä aattoon jäljellä! Tänä vuonna aattoa vietetään meillä kotona ihan pienellä porukalla. Viime jouluna meitä taisi olla pöydässä päälle kymmenen, joten tämänvuotinen neljän-viiden hengen jouluateria lienee ihan iisi biisi. Meillä jouluvalmistelut alkavat oikeastaan vasta tästä viikonlopusta, kun Riku pääsee myös aloittamaan lomansa: kaikenlaista pientä puuhaa olisi tiedossa ennen aattoa. Viikonlopun aikana pitäisi myös tehdä suurin osa ruokaostoksista, sillä pahin kaaos marketeissa lienee alkuviikosta. Pitkää "to do"-listaa en ole aikeissa rustata, vaan on myös hyvä ottaa ihan rennosti kotosalla (nyt varmaan jo saa laittaa jouluradion soimaan taustalle?) ja mennä myös kuuntelemaan perinteiset kauneimmat joululaulut. Mitä ei ehditä tai jakseta, sitä tuskin tarvitaan.


Kuusi on vielä hakematta - nyt, kun kerran tilaa on, se on toki käytävä hankkimassa. Kuusi kun kuuluu niihin juttuihin, joista omassa mielessäni se autenttinen jouluntuntu lopulta rakentuu. Omalla kohdallani olen huomannut, että joulufiilis on hyvin pitkälti tuoksuja: aito kuusi, piparit, riisipuuro kanelilla, glögi, uunissa paistuvat jouluruuat, tervantuoksu joulusaunassa... En melkein malta odottaa!

Joko teillä ollaan jouluvalmisteluissa ihan loppusuoralla?

4 kommenttia :

 1. Aikalailla loppusuoralla ollaan ja ihanaa on se hetki kun se joskus koittaa, että saa oikeasti huokaista ja olla vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tänään saatiin tehtyä suurin osa ruokaostoksista, joten eipä tässä enää paljoa tekemistä jäljellä :)

   Poista
 2. Juuri oikea asenne! Samaan pyrin itsekin! Tosin tänään tajusin, etten ole miettinyt mitään pientä vietävää mammoille ja kummeille.. Ei aina viitsisi sitä kukkasta, kun kaikki niitä saavat ihan tarpeekseen.. Rauhaisaa ja leppoisaa joulua! :) Valitettavasti on ehkä pakko ryykätä sinne ruokakauppaan vielä alkuviikosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin joululahjaostokset vielä pitkälti tekemättä, joten ruuhkaan joutuu vielä sukeltamaan joku päivä :) Mukavaa joulunaikaa myös sinne suuntaan!

   Poista