keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Filippiinit: Matkasuunnitelmantynkää

Nyt kun lennot ollaan säädetty kasaan, on alkanut matkan suunnittelu, ja jonkinlaisia suuntaviivoja on tullut jo piirreltyä virtuaaliselle kartalle. Koska matka-aikaa meillä on vain parisen viikkoa - perillä olemme kaikkiaan 17 päivää -, kovin montaa etappia ei matkan varrelle kannata haalia, jottei koko loma tärväänny kulkuvälineissä istuskeluun. Aikatauluihin kun ei ainakaan viime reissumme perusteella ole sokeasti luottamista niin maassa, merellä kuin ilmassakaan, ja muutaman tunnin mittaiseksi kaavailtu siirtymä saattaa helposti venähtää koko päiväksi... Pienen tutkailun jälkeen tällä kertaa mielenkiintoisimmalta kohteelta vaikuttaa Palawanin saari. Saari on tunnettu karstikivivuoristaan sekä mainioista saarihyppelymahdollisuuksistaan, ja onpa se hiljattain äänestetty maailman parhaaksi saareksi Condé Nast Travelerin lukijoiden toimesta.


Tarkoituksena on lentää Manilasta Palawanin saarelle, Puerto Princesaan heti yhden Manila-yön jälkeen. Cebu Pacific näyttää tarjoavan tuota reittiä muutamalla kympillä suuntaansa, ei paha hinta, ja lentoyhtiökin on omien kokemustemme perusteella ihan säällinen halpamatkustukseen. Myöskään Puerto Princesassa tuskin tulemme muutamaa yötä kauemmin viihtymään - saatamme ehkäpä vierailla Honda Bayn saarilla tai käydä katsomassa maanalaista jokea, joka kuuluu olevan maailman pisin laatuaan.

Kuva: Mon Corpuz via National Geographic

Kovin tarkkaa matkareittiä ei olla vielä ehditty suunnitella, mutta tarkoituksena olisi pysähtyä kenties Port Bartonissa, sekä Taytayssa. Luultavasti hieman pidempään tulemme viihtymään El Nidossa, joka saarihyppelymahdollisuuksineen lienee Palawanin suosituimpia kohteita. Mitä netistä olen ehtinyt katsella, kyseessä on varsin tavanomainen Palawanin-reitti matkailijoiden keskuudessa, mutta eipä tuo haitanne mitään - ehkä uusia kohteita vielä osuu reitin varrelle, kunhan innostun tonkimaan tietoja vielä lisää. Myös kaikenlaista nähtävää ja koettavaa tulee varmasti kevään mittaan listattua vielä lisää, sillä sää kun saattaa Suomen kesän korvilla tuolla maailmankolkassa olla mitä on, joten rannalla makoiluun koko kahta viikkoa tuskin kannattaa edes yrittää pyhittää. Ja ei sillä; löytyisihän niitä kauniita rantoja lähempääkin, jos pelkästään auringossa tahtoisi lomansa makoilla.


Matkalle ollaan lähdössä suhteellisen pienellä budjetilla, mutta majoitukset on tarkoitus varata mukavuussyistä etukäteen - ei enää ehkä jaksa rinkka selässä kierrellä ja venyttää penniä paikan päällä, etenkin kun matka-aika ei ole kovinkaan pitkä. Koska vietän reissun päällä niitä kolmekymppisiäni, päätettiin kuitenkin ottaa muutamaksi yöksi hieman spesiaalimpi majoitus synttäreiden kunniaksi. Tällä hetkellä ainoa varattu majapaikkamme onkin huone NoaNoan yksityissaarelta, joka sijaitsee Palawanin pohjoisosassa Taytayn lahdella. Muutoin tullaan suosimaan huomattavasti kukkaroystävällisempiä vaihtoehtoja - pitää vaan löytää sopivat!


Semmoista suunnitelmaa nyt alkuun. Kaikki vinkit ja kokemukset otetaan edelleen ilolla vastaan!

8 kommenttia :

 1. Matkakuumehan tässä iski kun noita kuvia katselee. Ja etukäteen onnittelut pyöreistä vuosista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saadaan sitä kuumetta potea vielä muutama kuukausi :) Ja kiitos onnitteluista!

   Poista
 2. Kääk, miten hyvältä näyttää! Kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 3. Jos ei oo tuttu niin käypä kurkkaamassa hiljattain Filippiineillä olleen Sannan postaukset hänen blogistaan: http://siveltimella.blogspot.fi/search/label/Philippines :) Ihanan näköistä tuolla!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ainakin viime reissun perusteella oli kyllä upee paikka, en malta odottaa! :)

   Poista