tiistai 27. tammikuuta 2015

Lempilamppuja

Olen vähän semmoinen hämärässä hiiviskelijä. En oikein tykkää pitää paraativalaistusta päällä iltaisin, vaan kuljen sammuttelemassa valoja sitä mukaa, kun joku käy niitä syystä tai toisesta napsauttamassa päälle. Etenkin alakerran matalampaan osaan upotetut, kirkkaana helottavat halogeenit ovat iso nou-nou, ja ne pysyvät pimeinä melko lailla aina, kun ollaan itsekseen kotona. Muutamia tunnelmavaloja meille on eksynyt niin ala- kuin yläkertaankin, ja niiden pehmeämpi kajo ei itseäni niin kovasti häiritse. Niistä on muodostunut varsinaisia lemppareita, vaikka etenkin valoisampaan kesäaikaan ne jäävät usein vähäisemmälle käytölle.Tunnelmallista alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia :

 1. Täällä kans sammutellaan valoja aina kun mahdollista. Nyt minulla on vain neulomisvimma päällä, siinä tarvii valoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä varmasti tarvitaankin astetta kirkkaampaa valaistusta :)

   Poista
 2. Meillä on myös operaatio vähemmän valoa juuri nyt suunnitteilla.. Hassua, kun juuri tätä rempatessa halusimme ehdottomasti paljon lisätä valaistusta.. :) Mutta on se vähän outoa, kun illalla on täysi valaistus, eihän sitä tajua mennä nukkumaankaan.. Yllättävän vaikea miettiä sellaista kerroksellista, toimivaa valaistuskokonaisuutta. Esim. olohuoneeseen pitäisi nyt saada mielellään jalkalamppu, seinävalo sekä joko kohdevalaistusta tai epäsuoraa valoa korostamaan struktuuriseinää. Ja mä en kykene miettimään näitä kaikkia yhtäaikaa!

  Ja hei kuulostaa aivan ihanalta tuo Filippiinit, voi kun itsekin joskus pääsisi Eurooppaa kauemmaksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin oon huomannut, että yllättävän hankalaa saada toimiva valaistus kasaan! Jos joskus päästään rakentamaan omaa, niin täytynee palkata suunnittelija avuksi miettimään meille sopivia valaistusratkaisuja - tässä nykyisessä saavat nyt olla mitä ovat :)

   Mä olen ihan innoissani tuosta meidän matkasta: en itsekään ole ollut Eurooppaa kauempana pariin vuoteen, joten ihan mahtavaa päästä taas vähän pidemmälle :))

   Poista