perjantai 30. tammikuuta 2015

Pannupizzaperjantai

Mikäpä sen parempi perjantai-iltaisen siivouksen päätös kuin itsetehty pizza? Hiljattain hankitun kevytvalurautapannun avulla tänään paistui pannupizza, josta tuli aikas bueno, sillä etenkin pohjasta ja kastikkeesta tuli tällä kertaa varsin mainioita. Joten tässäpä viikonlopun mättövinkkiä:


Pohja kahteen pizzaan
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 25 g sulatettua voita
1 dl erikoisvehnäjauhoa
1 dl karkeaa vehnäjauhoa

1. Sekoita ainekset keskenään ja pidä lämpimässä peitettynä noin tunnin ajan.

1 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl karkeaa vehnäjauhoa
oliiviöljyä
Nicolas Vahén The Secret Blend -suolaseosta tai vastaavaa

2. Lisää jauhot, vaivaa taikina ja kohota noin puolen tunnin ajan tai kunnes taikina kohoaa kaksinkertaiseksi. 
3. Rasvaa valurautapannu voilla ja painele taikina pannulle. Valele pinta kevyesti oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle myös hieman Nicolas Vahén The Secret Blend -suolaseosta tai vastaavaa.


Tomaattikastike
noin 4 dl paseerattua tomaattia (Bionan luomu meillä hyväksihavaittua, linkistä huolimatta löytyy esim. ihan Prismasta)
2 rkl muscovadosokeria
1 rkl balsamicoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl oreganoa

4. Anna pohjan paistua levyllä 7/9-teholla muutaman minuutin ajan, jotta pohjan pinta paistuu hieman rapeaksi. Kiehauta samaan aikaan tomaattikastike kattilassa.
5. Kaada tomaattikastike pinnalle, ota pannu pois levyltä ja lisää haluamasi täytteet. 
6. Paista vielä uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

2 kommenttia :

  1. En kyllä edes muista, että milloin olen viimeksi pizzaa tehnyt itse, mutta pitäisi kyllä taas tehdä. Näyttää tosi herkulliselta. Toivottavasti viikonloppu sujui muutenkin mukavasti tai no, vielähän sitä on jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, tää kommentti oli mennyt ihan ohi, kun hajamielisesti hyväksyin :) Mut tosiaan suosittelen kokeilemaan ainakin tuota pohjaa, oli tosi hyvää!

      Poista