torstai 15. tammikuuta 2015

Ruokatorstai: Kirsikkatomaattipasta

Viime aikoina meillä on tehty useampaakin simppeliä kasvisruokaa, joista on tullut varsin maistuvia. Itse kun en koske kalaan tai muihin mereneläviin laisinkaan ja punaisen lihankin kanssa olen melkoisen nirso, yksinkertaisia lihattomia ruokia on aina hyvä laittaa muistiin. Tänään vuorossa oli kirsikkatomaattipasta.



400 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
400 g spagettia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä 
basilikaa, minttua, sitruunaa, timjamia

1. Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita joukkoon 3 rkl oliiviöljyä, 3/4 tl suolaa ja 1/4 tl pippuria. Levitä tomaatit uunipellille ja kypsennä uunissa 250 asteessa, kunnes tomaattien neste kiehuu.
2. Keitä spagetit kattilassa, lisää joukkoon 1 rkl suolaa.
3. Pilko sipulit. Kuullota valkosipulia ja tomattipyreetä pannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipulit, minkä jälkeen jatka kuullottamista keskilämmöllä.
4. Kaada joukkoon valkoviini ja lisää lämpöä hieman. Nosta tomaatit pannulle ja sekoita.
5. Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Rouhi päälle 1/4 tl mustapippuria. 
6. Lisää tuoreita yrttejä maun mukaan: meillä käytettiin basilikaa, minttua ja hieman timjamia. Purista sekaan myös hieman sitruunamehua.

Bon Appétit!

2 kommenttia :

  1. Hei kokeilehan:
    2 purkkia säilykelinssejä, esim GoGreen (voit myös keittää itse), parin limen mehu, 1 punasipuli ohuina suikaleina, lehtipersilijaa ja korianteria silputtuna, loraus oliiviöljyä, n. 1/2 tl juustokuminaa, suolaa ja pippuria. Hyvää, helppoa ja terveellistä. Toimii ruuaksi ihan sellaisenaan, mutta jos tahtoo, niin seuraksi sopii monet lihat tai kana tai kala tai esim. halloumi.

    VastaaPoista