lauantai 28. helmikuuta 2015

Herrashenkilön kotihaave numero uno

Meillä ollaan tässä hiljattain mietiskelty hieman telkkariaiheita. Tällä hetkellä tv-nurkkauksessa kököttää 40-tuumainen töllötin, joka kuulemma on auttamattomasti liian pieni. No, totta puhuen itsekin olen huomannut erityisesti pelatessa (joo, tämä täti pelaa Pleikkaria...), että tekstejä saa sohvalta käsin tihrustella miltei suurennuslasi kädessä. Eli 50-tuumainen tai hippusen kookkaampi näköradio olisi jossain vaiheessa hankintalistalla - ei nyt mitään överisuurta kuitenkaan.


Siitäpä päästään taas mieluisiin sisustushaasteisiin; eihän tuota vanhaakaan viitsisi heittää komeroon homehtumaan, joten oiva sijoituspaikka sille saattaisi olla makuuhuone. Itse tosin olen makkarin suhteen vähän elektroniikkanatsi ja puolestani kaikki elektroniset vempeleet herätyskellona toimivaa kännykkää lukuunottamatta saisivat painua hiiteen nukkumatilasta, mutta tässä olisi kuitenkin hyvä tekosyy purkaa makuuhuoneesta turhaksi osoittautunut vaatekaappi ja saada sinne lisätilaa. Vaikka itse en ole järin innostunut televisiosta makuuhuoneessa, kyseessä lienee win-win tilanne: Riku saa makkariin telkan ja minä saan astetta avaramman makuuhuoneen? Ylijääville liukuoville minulla olisi myös valmiina jo selkeä suunnitelma: niitä voisi hyödyntää kodinhoitohuoneessa ja piilottaa niiden taakse ruman ilmanvaihtokoneen sekä pyykkikoneen ja kuivausrummun, jahka vain huonekorkeus natsaa.Myös tv-nurkassa täytyisi tehdä perustavanlaatuisia muutoksia, sillä isompi töllötin tuskin mahtuisi nykyiseen ratkaisuun. Riku kuitenkin lupasi ratkaista, kuinka telkkarin saisi kiinnitettyä seinään edes suhteellisen esteettisen näköisesti.. Jonkinlainen tv-tasontapainen täytyisi noille pakollisille tilpehööreille kenties kehittää, sillä television välittömässä läheisyydessä majailevat pelikonsolin lisäksi keskikaiutin ja Elisa-boksi - karsittu on rankalla kädellä, mutta nuo kolme vain ovat ja pysyvät. Kivannäköinen taso on muutenkin ollut hakusessa herra ties kuinka kauan, mutta sopivaa ei ole vielä sattunut silmään - se saisi olla matala, suhteellisen kapea ja eritoten simppeli, mitään kaappiratkaisuja tai kummempaa säilytystilaa ei tuohon pikkunurkkaan kaivata.

Kuvat Bang & Olufsen + Loewe: 1 // 2 // 3 // 4

Ihan näillä näppäimillä ei kuitenkaan olla ostoksille säntäämässä, joten aikaa punoa erilaisia juonia olohuoneen päänmenoksi on enemmän kuin tarpeeksi. Mun puolestani samaan konkurssiin voisi tosin uudistaa myös jo aikansa eläneen kotiteatterisysteemin... Mikäs näitä näitä odotellessa ja haaveillessa!

2 kommenttia :

  1. Parempi ostaa kerralla ainakin 55-tuumainen. Vaikka aluksi se tuntuu isolta, tottuu siihen nopeasti ja kohta haluaakin taas isompaa telkkaria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olisi vähän suunnitelmissa, tosin 55-tuumaista suurempaa ei tuohon nurkkaukseen oikein mahdu :)

      Poista