perjantai 20. helmikuuta 2015

Lasitaloja maailmalta

Jokohan sitä uskaltaisi väittää, että elämä alkaa voittaa flunssan? Kuume on onneksi pysynyt poissa viime päivät, mutta mitään kovin tähdellistä ei ole tullut tehtyä, kun jo kaupassakäynti on tuntunut kovan luokan voimainponnistukselta. Pidän sormet ja varpaat ristissä, ettei tällaista tautia siunaannu vaivoikseni enää ihan lähitulevaisuudessa; influenssakohan tämä lie? Tämä viikonloppu on tarkoitus joka tapauksessa olla todella hissukseen ja rauhassa ja yrittää päästä eroon kaikista taudinrippeistä... Ja mikäpä parempaa tekemistä iisiin perjantai-iltaan kuin unelmatalojen selailu? Tässä siis jälleen talokarkkia maailmalta:

John Robert Nilsson Arkitektkontorin Överby-talo Värmdössä, Ruotsissa voisi maisemiensa puolesta olla koti-Suomessa... Ja millaisella paikalla, huh! Oma haaveeni numero yksi on edelleen oma koti kalliotontilla. Tässä vapaa-ajankodissa itse ihastun etenkin terassiin ja tuohon ihanaan ulkotakkasyvennykseen.
Haro Architectsin House T Salzburgissa vaikuttaa ihanan valoisalta, ja näyttää muiden talojen kattojen ylle rinteeseen rakennettuna esimerkkiä siitä, millaiselle paikalle melko tiheästikin rakennettuun ympäristöön voi tällaisen toiselta puoleltaan varsin avoimen ratkaisun rakentaa. Tykkäsin myös talon puuverhoilusta ja betonijalustaisesta takasta. Kanadalaisessa Campos Leckie Studion Ocean Park Housessa kiinniten eniten huomiota sisääntulon edustalla olevaan, jättisuureen laattaan (vai mitä lie tuo ratkaisu onkaan) sekä vaaleansävyiseen terassilaudoitukseen. Eivät kumpikaan ehkä ideaaliratkaisuja Suomen ilmastoon, mutta saahan sitä haaveilla? Ja eihän sitä ikinä tiedä, mihin päin maailmaa sitä tulevaisuuden unelmataloa lähdetään rakentamaan, hahhah...
Central De Arquitecturan Casa La Punta Meksikossa taas yhdistää kahta lempimateriaaliani: betonia ja lasia. Hiemanko messevä alakerran oleskelutila? 

Lasilaatikot ja betonimöhkäleet miellyttävät silmää edelleen, minkäs sille mahtaa. Mukavahan näistä on haaveilla, vaikka tavallisen palkansaajan kukkarolle moisten pytinkien rakennuttaminen saattaakin olla varsin utopistinen ajatus... Lottovoittoa odotellessa itselleni ainakin riittää mainiosti tämä nykyinen köyhemmän miehen versiomme lasiseinäisestä asumuksesta :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti