torstai 26. helmikuuta 2015

Terassihaaveita

Mitä luulette, onko vielä liian aikaista ryhtyä haaveilemaan kevään terassi- ja pihakeleistä? Ollaanhan jo miltei maaliskuussa, joten ainakaan pieni fiiliskuvien pläräily ei haitanne mitään? Viime vuonna alaterassin valmistuminen altaineen venyi jo syksylle, joten kummemmin ei lähdetty sitä edes laittamaan. Täksi kesäksi haluaisin tehdä siitä kunnon löhöily- ja auringonottoalueen, sillä kyseinen paikka on ehdottomasti paras tontillamme, sillä aurinkoa riittää poutapäivinä pitkään iltaan saakka. Jo useamman vuoden olen haaveillut simppeleistä kansituoleista, joissa olisi mukava lueskella kirjaa ja siemailla kylmää juomaa - jokohan tänä vuonna saisin Rikunkin innostumaan tästä ratkaisusta? Ne olisivat myös sopivan kevyet kooltaan kompaktille alaterassille, ja helppo taittaa säilöön talvea varten, meillä kun tuota pihakalusteiden säilytystilaa on varsin hintsusti. Myös tunnelmavalaistukselle kaikilla terasseilla ja pihalla tulee varmasti jälleen uhrattua ajatus jos toinenkin kesän lähestyessä, samoin kuin kasveille.

Kuvat: 1 // 2 // 3

Yläterassilla tuskin suurempia muutoksia tulee tapahtumaan, paitsi sohvaryhmän kulahtaneille päällisille pitäisi tehdä jotain. Uusia tuskin raaskin ostaa/teettää, joten olen pohtinut niiden värjäämistä mustiksi. Mikä lienee paras tapa moiseen - pesukoneessa olen joskus jotain t-paitoja värjäillyt, mutta miten käy tällaisille vähän isommille ja tuhdimmasta matskusta valmistetuille kankaille; mahtavatkohan värjäytyä kunnolla ja kokonaan? Jos joltakulta löytyy hyviä vinkkejä, huikatkaa ihmeessä kommenttiboksin puolelle! 

6 kommenttia :

 1. Mä taas näin Ikeassa riipputuoleja, ja mun on ehkä pakko saada sellainen meidän pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on semmoinen ehta kasari-riipputuoli "alimmalla" terassilla, on kyllä ihan mahtava kapistus :D

   Poista
 2. Meidän asunto oli myynnissä ja haaveilin jo ensi kesäksi omakotitalon terassista, mutta otettiin aikalisä. Mutta onneksi ne monet terassihaaveet voi siirtää myös tuonne rivitalon takapihalle! Ensi kesä sitä paitsi taidetaan käyttää oman talon suunnitteluun, joten hyvähän sitä on jotain juttuja jo testailla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jee, oma talo :) Kunpa itsekin joskus pääsisi raken(nut)tamaan... Mutta tottahan pienemmällekin takapihalle saa vaikka mitä kivaa!

   Poista
 3. Oijoi, terassiunelmia, IHANAA!! Kyllä mä uskon, että sä saat miehen puhuttua ympäri.. :) Maalailet sille mielikuvan juuri noin että "ajattele loman alku, kansituoli ja huurteinen kouraan"..! Ja sitten altaan viereen joku upotettava kylmälaite, uuuuu! Ihanaa, kesä on taas kohta täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, muuten juu, mutta meillä alkaa "muutamia" ulkotuoleja olla jo plakkarissa :D Mut ehkä yhdet vielä? Mutta ihanaa, kevät, kesä ja grillikelit - ei enää kauaa, toivotaan!

   Poista