lauantai 14. maaliskuuta 2015

Lattiavalaisinpohdintoja

Taas on viikko vierähtänyt ohi niin nopsaan, ettei tosikaan! Onneksi ensi viikolla on vähän rauhallisempi tahti ainakin tuota Turku-Helsinki-välin ramppaamista ajatellen, joten blogillekin ehtii suoda muutaman ajatuksen enemmän. Olen nyt viime viikot lueskellut joka päivä opiskeluihin liittyviä juttuja, ja huomannut siinä iltahämärissä paperipinkkojeni kanssa sohvannurkassa istuskellessani olohuoneessa ärsyttävän puutteen: valoa ei vain ole tarpeeksi. Puolihuolimattomasti lehteä selatessa tai tietokoneen valaistua näyttöä tuijottaessa ei ole aiemmin tullut panneeksi kunnolla merkille, kuinka hämärä tuo olohuoneen toinen sivu onkaan - silmät väsyvät tosi nopeasti ja papereita saa jatkuvasti käännellä ja väännellä asentoihin, joissa kattolampun valo osuisi niihin parhaiten. Kirkkaampaa polttimoa en halua olkkarin lamppuun hankkia, joten paras ratkaisu silmäparkojakin ajatellen olisi hankkia sohvan taakse jäävään tilaan jalkalamppu. Koska tila on varsin pieni, lampun pitäisi olla ilmeeltään suhteellisen keveä. 

Louis Poulsenin AJ on lempivaihtoehtoni ja sellaisen hankkimista olen pyöritellyt mielessäni jo vuosikaudet, mutta tämänhetkiseen budjettiin niin AJ kuin toinen lempparini, Jieldén Loft, taitavat olla auttamattomasti liian hintavia. Kelpo vaihtoehtoja astetta edukkaamassa hintaluokassa voisivat olla Watt & Veken Miller -lattiavalaisin tai Artemiden Tolomeo Lettura. Onneksi toisaalta illatkin pitenevät kesää kohti pitenemistään, mutta lisävalaistus ei liene koskaan huono idea?

Leppoisaa lauantain myöhäisiltaa kaikille!

4 kommenttia :

 1. Liian vähäinen valo on kyllä tylsä juttu, toivottavasti pian löydätte lisää valoa:)! Loistavia vaihtoehtoja kyllä kaikki! Jieldé on oma lempparini, mutta hinta on melko kova:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi inhaa lueskella puolihämärissä tekstiä, josta pitäisi oikeasti saada jonkinlaista selkoakin :P Jieldé olis kyllä niin makee, mutta tällä hetkellä hinta on kyllä vähän liian kova...

   Poista
 2. Itse olen suunnitellut lattiavalaisimen hankintaa olkkariin viimeiset kaksi vuotta. Itse haluaisin myös Jieldenin, mutta hinta on ollut liaan kova - kunpa olisin tajunnut säästää nämä kaksi vuotta kyseistä valaisinta varten. Realistinen haaveeni on myös ollut Artemiden Tolomeo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tässä koko asumisajan pähkäillyt, että jokin valaisin pitäisi hankkia, mutten ole saanut aikaiseksi... Pitäis itsekin varmaan aloittaa säästäminen! :)

   Poista